Netanyahu volgende week voor Jeruzalemse rechtbank

Friday, March 13, 2020 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag verzocht om zijn proces op beschuldiging van corruptie uit te stellen tot later in het jaar. Zijn verzoek werd afgewezen. Het proces tegen Netanyahu zal dinsdag 17 maart officieel beginnen in de distrctsrechtbank van Jeruzalem.

Dat is slechts één dag nadat president Re’oeven Rivlin wordt geacht te beslissen wie opdracht krijgt om de volgende regering te vormen. De beslissing van het Hof kan een nieuwe tegenslag vormen om uit de Israëlische politieke crisis te komen.

Hoewel de Likoedpartij van Netanyahu deze maand de meeste zetels kreeg in de landelijke verkiezingen, heeft zijn rechtse blok met 58 zetels niet de meerderheid van 61 zetels in de Knesset, die nodig zijn om een stabiele regeringscoalitie samen te stellen.

Ook bestaat de vraag, of het al dan niet juist zou zijn om een aangeklaagde politicus te belasten met het leiden van de volgende Israëlische regering, zelfs als het technisch gezien niet illegaal is.

Netanyahu werd afgelopen november aangeklaagd wegens meervoudige beschuldigingen van omkoping, fraude en vertrouwensbreuk. Bibi, om de bijnaam van de premier te gebruiken, handhaaft dat hij onschuldig is en benadrukt dat de hele zaak een gerechtelijke heksenjacht is.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.