Israëlische jongen zwaar gewond in Arabisch dorp

Wednesday, March 11, 2020 |  Redactie Israel Today
Een 14-jarige Israëlische jongen werd dinsdag zwaar gewond door Palestijnse Arabieren, alleen maar omdat hij een Jood was en zich op een plaats bevond waarvan de Palestijnen beweren dat die voor Joden verboden is.

De jongen reed met zijn broer en een vriend in een auto toen ze in het Arabische dorp Huwara in het centrum van Samaria in een verkeersopstopping stonden. Toen hij Poerimmuziek hoorde, stapten de jongen en zijn broer uit de auto om te dansen.

Ze werden al snel uitgescholden door Palestijnse Arabieren in een ander voertuig, die hen ook aanvielen, waarna er nog meer Arabieren op af kwamen die wilden verhinderen dat ze zouden vluchten.

Plotseling beseften ze dat ze in gevaar waren en de broers stapten weer in hun auto. Maar voordat ze konden vluchten gooide een van de Palestijnse Arabieren een sintelblok door een open raam, dat de 14-jarige op het hoofd trof en een schedelbreuk veroorzaakte.

Hij werd naar het Schneider Children's Medical Center in Petah Tikva gebracht verkeert momenteel in ernstige, maar stabiele toestand.

Yossi Dagan, hoofd van de Regionale Raad van Samaria, vertelde de Tazpit Press Service (TPS) dat dit ‘een antisemitische moordaanslag’ was. Dagan vervolgde, dat hij nog nooit ‘een situatie had gezien waarin een Arabier die in een Joods gebied stopt, met zo'n wreed geweld wordt aangevallen’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.