Corona: Ieder die Israël inreist 14 dagen in quarantaine

dinsdag 10 maart 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Premier Benjamin Netanyahu maakte maandag, na een dag van intensief overleg over de coronacrisis, bekend dat alle reizigers die vanuit het buitenland Israël binnenkomen gedurende 14-dagen in quarantaine moeten doorbrengen.

De premier noemde deze beslissing essentieel is voor de openbare veiligheid; hij zal minstens twee weken worden gehandhaafd, meldde i24news.

Als gevolg van deze maatregel zullen een groot aantal voor de komende maanden geplande reizen niet doorgaan, wat een zware tegenslag is voor de hele toeristische sector. Zo maakte het Reformatorisch Dagblad bekend, dat de lezersreis van 16-26 maart naar Israël is afgelast. De Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL meldt dat zij haar vluchten tussen Israël en de Verenigde Staten zal heroverwegen. Wordt het luchtruim boven Israël gesloten?

Netanyahu zou zich aanvankelijk hebben verzet tegen dergelijke maatregelen, vooral nadat het ministerie van Volksgezondheid er op aandrong de VS op de lijst te plaatsen van landen waarvan de inwoners niet vrij Israël kunnen binnengaan, om zo geen druk te leggen op de economische en politieke banden met het Witte Huis.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft getracht de angst voor de verspreiding van het coronavirus te temperen, zich realiserend dat paniek een drastische invloed zou kunnen hebben op de Amerikaanse economie, die een neergang heeft gezien sinds de epidemie in februari voor het eerst de krantenkoppen haalde. In een twitterbericht schreef hij: Zo stierven vorig jaar 37.000 Amerikanen aan de gewone griep. Het gemiddelde ligt tussen 27.000 en 70.000 per jaar. Niets wordt stilgelegd, het leven en de economie gaan door. Op dit moment zijn er 546 bevestigde gevallen van het Coronavirus, met 22 doden. Denk daar eens over na!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.