Hoe ziet het Coronavirus er uit in de Gazastrook?

Tuesday, March 10, 2020 |  Redactie Israel Today
Het Coronavirus heeft het Heilige Land in zijn greep, en de door Israël en Egypte 'belegerde' Gazastrook is geen uitzondering. Een serie foto's onthult de schokkende realiteit van het leven in de door Hamas bestuurde Gazastrook...

Er zijn een aantal bevestigde gevallen in de Gazastrook en de lokale medische voorzieningen zijn voorbereid om nog veel meer ziektegevallen te behandelen, net als overal in de regio.

Ondertussen gaan de Gazanen, net als de Israëli’s, zo goed mogelijk door met hun dagelijks leven, terwijl ze alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting te voorkomen.

In deze zin zijn de volgende foto's die deze week in Gaza zijn gemaakt, niet opmerkelijk. En juist daarom zijn ze opmerkelijk.

Door de manier waarop de mainstream media de Gazastrook in beeld brengen, zou je denken dat het de meest desolate plaats op de planeet is; een plaats zonder alle moderne gemakken; inderdaad, een plaats die nauwelijks geschikt is voor menselijke bewoning.

De komst van het coronavirus heeft dit ondragelijke bestaan nog onmogelijker gemaakt. Het is letterlijk een levende hel. Zeker...

Maar toch komt de werkelijkheid maar zelden overeen met de beelden die de mainstream media voor onze ogen schilderen.

Het meest verrassende aan de volgende foto's over hoe men in de Gazastrook omgaat met het coronavirus, is hoe gewoon het leven in het algemeen er uitziet in de door Hamas bestuurde kustenclave.

Hebben ze tuinen in de Gazastrook? Het is daar toch allemaal zandduinen en woestijn? (Foto: Majdi Fathi/TPS).

Kinderen zijn minder vatbaar, maar toch moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen. (Foto:Majdi Fathi/TPS).

Wat een mooi huis! (Foto: Majdi Fathi/TPS).

Dat is een mooi assortiment kazen voor een gebied dat 'belegerd' zou zijn. (Foto: Majdi Fathi/TPS).

Wat lekker! (Foto: Majdi Fathi/TPS).

Als de media u vertellen, dat de Gazastrook door Israël wordt verstikt, geloof het dan niet. (Foto: Majdi Fathi/TPS)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.