Israëlische startup ontwikkelt sneltest voor Coronavirus

Monday, March 09, 2020 |  Redactie Israel Today
De Israëlische biotechnologiefirma BATM Advanced Technologies heeft een snelle diagnostische kit ontwikkeld, die kan worden gebruikt om vrij nauwkeurig te bepalen of iemand al dan niet besmet is met COVID-19, meer bekend als coronavirus.

Met de kit kan het laboratorium het virus binnen 25 minuten aan te tonen. De diagnos-kits worden vervaardigd in Rome, waar het Israëlische bedrijf een vestiging heeft. In samenwerking met academische en wetenschappelijke instellingen in Europa is het doel de kit zo goedkoop mogelijk te houden om een snelle massaproductie mogelijk te maken.

BATM had eerder al diagnostische kits ontwikkeld voor SARS en MERS. De experts van het bedrijf geloven dat het coronavirus, net als zijn voorgangers, zal verzwakken en dat de verspreiding ervan zal stoppen als het weer tegen het einde van april warmer wordt. En dat zal BATM de kans geven om manieren te ontwikkelen om uitbraken sneller en efficiënter te diagnosticeren als het virus later in het jaar terugkomt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.