President ontving kinderen voor het Poerimfeest

Monday, March 09, 2020 |  Redactie Israel Today
Aan het begin van het Purimfeest nodigde de Israëlische president Re’oeven (Rubi) Rivlin een aantal vierde klassers uit, om hem in hun vermomming in zijn officiële residentie te bezoeken. Hij wenste hen: 'Chag Purim Sameach – Gelukkig Poerimfeest- voor alle Israëli’s!'

Als een tractor, een engel, robots, indianen, politieagenten en met vele andere creatieve en grappige kostuums kwamen de vierde klassers van de Henrietta Szold School uit Jeruzalem afgelopen zondag op bezoek bij de president en brachten hem wat eetbare cadeautjes (Hebreeuws: Mishloach Manot).

Vanwege de instructies van het ministerie van Volks­gezond­heid, om geen handen te schudden vanwege het coronavirus, hadden de kinderen het idee om elkaar te begroeten door hun voeten tegen elkaar te stoten.

'Een prachtig idee' dacht president Rivlin en hij probeerde bij elk van de kinderen, die zichtbaar opgewonden waren, tegen de voeten te stoten.

'Maar niemand van jullie heeft zich als president verkleed, of is er iemand als voorzitter van de Knesset gekomen? Of als partijleider?' vroeg de president de kinderen met een knipoog. Maar de kinderen ontkenden dat, en lieten hem trots hun originele kostuums zien waarin ze waren gekomen.

Yael, de lerares, bedankte hartelijk voor de uitnodiging en wenste iedereen een gelukkig Poerimfeest. (Dat valt dit jaar op dinsdag 10 maart).

Deze vermomming was niet bij de president op bezoek, maar hij is zo knap gebouwd dat we hem toch even laten zien. Hij komt van ons Telegram-kanaal. Heeft u zich al aangemeld?

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.