Defensie: Eli Cohen, meester-spion van de Mossad

Thursday, March 05, 2020 |  Redactie Israeltoday.nl
Wist u dat een van Israëls grootste helden de Arabische naam Kamel Amin Tha’abet droeg? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar dit was in werkelijkheid het pseudoniem van de buitengewone Mossad-agent Eli Cohen die in de jaren zestig de Syrische machtselite infiltreerde.

Hij gebruikte zijn bevoorrechte positie om vertrouwelijke plannen over het leger en de regering van het land naar Israël te sturen. Zijn verhaal werd zelfs omgezet in een show van Netflix genaamd The Spy.

Best cool. Maar hoe veranderde Eli Cohen in Kamel Amin Thaabet? Hoe heeft zijn gevaarlijke werk Israël geholpen en wat heeft ertoe geleid dat zijn identiteit eindelijk werd onthuld?

In dit deel van de serie History of Israel Explained ziet u het verhaal van de getalenteerde Israëlische spion, die de veiligheid van zijn land belangrijker vond dan zijn eigen veiligheid - ook al wist hij dat het hem uiteindelijk zijn leven kon kosten.

Om de Engels gesproken video te volgen: klik op het bloemetje, kies Subtitles, scrol omlaag naar Auto-translate, kies Dutch.
Een uitgebreidere video over Eli Cohen is www.youtube.com/watch?v=z6LVU3yKzAk

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.