De verkiezingen voor de 23e Knesset zijn al begonnen

zondag 1 maart 2020 |  Redactie Israel Today
De verkiezingen voor de 23e Knesset zijn ook in Israël al begonnen. Nadat al veel diplomaten in het buitenland hun stem hebben uitgebracht, hebben de eerste soldaten van het Israëlische leger vrijdag hun stem uitgebracht. Morgen, tijdens de verkiezingen, zullen ze bezig zijn met operationele taken in het leger.

Het Israëlische leger heeft voor morgen in totaal 642 stembureaus voorbereid in de verschillende legerbases in het land, zodat iedereen gebruik kan maken van zijn stemrecht. Er zijn ook enkele mobiele stembureaus, die rechtstreeks naar de eenheden rijden, omdat iedereen het recht moet hebben om mee te beslissen over de toekomst.

De soldaten hebben in totaal 48 uur de tijd om te stemmen. Daarom wacht men na de verkiezingen altijd op de ‘stemmen van de militairen’, die vaak een beslissende invloed hebben op de vraag of een partij een zetel meer of minder krijgt in de Knesset.

Grensovergangen gesloten
Als voorbereiding voor de verkiezingen heeft het leger ondertussen alle grens­over­gangen naar Judea en Samaria en naar de Gazastrook gesloten. Alleen in humanitaire en medische gevallen kunnen Palestijnse Arabieren een inreisvergunning krijgen van het Israëlische leger. De grens­over­gangen gaan maandagnacht om middernacht weer open.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.