Netanyahu geeft geen hand uit vrees voor coronavirus

Thursday, February 27, 2020 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu bezocht deze week de Grot van de Aartsvaders in Hebron. Maar de Israëlische media waren minder geïnteresseerd in zijn gebeden voor het welzijn van de natie dan in zijn weigering om iemand de hand te schudden.

Een videoclip van Netanyahu's aankomst naast zijn vrouw, Sara, toont hoe de premier beleefd de uitgestrekte handen van andere Joodse aanbidders ontwijkt. Misschien uit angst dat hij iemand zou beledigen, kwam Sara tussenbeide en zei dat 'het een richtlijn van de regering is'.

Netanyahu zelf probeerde de situatie met een beetje humor onschadelijk te maken door te buigen en de hindoeïstische groet 'namaste' aan te bieden.

Korter dan twee weken geleden bezocht een groep Koreaanse christelijke toeristen de Grot van de Aartsvaders. Kort na terugkeer in Zuid-Korea werd ontdekt dat ten minste 18 leden van de groep het coronavirus hadden opgelopen, wat in Israël tot wijdverbreide angst leidde.

Alle Israëli's die in direct contact waren gekomen met de Koreanen kregen de opdracht om zich in quarantaine te plaatsen; en andere groep toeristen uit Zuid-Korea werden tegen gehouden en naar huis teruggestuurd.

Chinese wetenschappers hebben sindsdien gerapporteerd dat ze geloven dat het coronavirus tot negen dagen kan overleven op anorganische oppervlakken, waardoor het bezoek van de premier aan de Grot van de Patriarchen op dit moment een nogal riskante stap is.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.