Groeten uit Israël - Een hondenleven

Thursday, February 27, 2020 |  Anat Schneider
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Heb ik jullie ooit verteld dat ik drie honden heb? Ik was nooit van plan om zelfs maar één hond op te voeden, tot ik op een heldere ochtend toegaf aan de wensen van mijn kinderen. Het begon met een schattig klein hondje, toen kwamen er nog twee schattige hondjes bij, maar die waren erg groot.

Ik houd erg veel van mijn honden, maar ik geloof dat een hond een hond is. Dat betekent dat hij niet bij mij hoeft te wonen, in mijn huis, in de bedden en tussen de borden. Onze honden hebben hun kennels buiten, ik zorg voor al hun behoeften en ik denk dat het gewoonlijk goed werkt.

Alleen mijn Beagle Hector sta ik toe, in huis te slapen. Daar heeft hij zijn eigen bed. Het kleine formaat past bij het gezellige gevoel waar ik in huis naar streef (meer daarover een andere keer).

Elke hond heeft zijn plaats en alles is in orde, dat dacht ik tenminste. Mijn kinderen denken er anders over. Op een regenachtige winterdag begonnen mijn grote kinderen te klagen dat het niet goed was om de honden buiten te laten.

Gelukkig is ons huis verdeeld in twee verdiepingen, dus er is één verdieping voor de kinderen en één voor ons. Vreemd genoeg heb ik ondanks deze verdeling altijd het gevoel dat ik toch voor het hele huis moet zorgen.

Omdat mijn grote kinderen maar niet stopten met mopperen, heb ik ze gezegd dat ze een eigen verdieping hebben en dat als ze de honden daar willen onder­brengen, zij ook verantwoordelijk zijn voor alles wat er gaat gebeuren, En zo gebeurde het dan ook.

Onze zoon Elad met de honden

Onze kinderen namen de drie honden mee naar hun etage en legden dekens op de grond om het hen geriefelijk te maken. Ik zat op de etage boven hen toen ik ineens een doordringende geur opmerkte, zoiets als bleekmiddel en zeep. 'Geweldig, ze zijn hun etage aan het opruimen,' dacht ik bij mezelf, 'dan is het de moeite waard zijn dat honden bij hen zijn.'

Ik had het mis. Mijn kinderen en ik moesten erachter komen dat de hond een territoriaal dier is. Al korte tijd nadat de honden in huis waren gebracht, lagen er kleine gele plassen in allerlei hoeken. Blijkbaar konden onze honden het niet eens worden over hun territorium en dus begonnen ze hun territorium te markeren. Elk van hen markeerde zoveel mogelijk plaatsen als hij kon.

Ik was stom van verbazing over het hele theater. Het was niet gemakkelijk voor mij om te zwijgen, maar ik bleef gewoon boven zitten en zei niet eens 'Ik heb je gewaarschuwd'. Terwijl het bij mij boven rustig was, was het beneden allesbehalve rustig. De kinderen gaven elkaar de schuld, maar uiteindelijk ruimden ze alles op en ruimden ze de ontstane rommel op.

Natuurlijk zijn onze honden nu niet voor altijd uit het huis verbannen, de kinderen halen ze nog steeds af en toe naar hun etage, want de liefde voor de honden is gewoon te groot. Ik heb er persoonlijk veel voor mijzelf van kunnen leren. Ik heb geleerd dat je ook wel eens kunt loslaten. Ik heb het idee losgelaten dat ik me voortdurend zorgen moet maken over de orde en netheid in het hele huis. Sindsdien heb ik alleen nog maar voor mijn etage gezorgd.

En uiteindelijk hebben we allemaal iets gewonnen. En wie waren de grootste winnaars? De honden.

Hector

Hondenweer? Helemaal niet!
En hier is het weer voor vandaag in Israël: Gedeeltelijk bewolkt, de zon zal vandaag overal te voorschijn komen en zal het eindelijk merkbaar warmer worden.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 17 graden, Tel Aviv 20 graden, Haifa 18 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 21 graden, bij de Dode Zee 21 graden, Be'er Sheva 22 graden, Eilat aan de Rode Zee 24 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer anderhalve centimeter gestegen en ligt nu 209,735 m onder de zeespiegel, dus nog maar 93,5 centimeter tot aan de bovengrens!

En nu, samen met de gehele redactie van Israel Today, wens ik u vandaag een prettige en zinvolle donderdag toe.

Shalom uit Jeruzalem!
Anat

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.