'Israël behandelt toeristen als het Coronavirus'

Wednesday, February 26, 2020 |  Redactie Israel Today
Israël is nu bang voor toeristen uit Zuid-Korea vanwege het coronavirus, en heeft een vliegtuig met Koreaanse toeristen teruggestuurd. Een Koreaanse christin vroeg de Israëli's in een gepassioneerd pleidooi om haar volk met sympathie te bekijken, niet met vrees.

Wij ontvingen de volgende brief van een Koreaanse christin, die zich zorgen maakt over de manier waarop Israël bezoekers uit haar land behandelt, nu ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid de Joodse Staat proberen te beschermen tegen het dodelijke coronavirus.

Duizenden toeristen uit Korea en andere landen die getroffen zijn door het zeer besmettelijke virus komen dagelijks in Israël aan en ambtenaren zijn dag en nacht aan het werk om oplossingen en zelfs geneeswijzen te vinden die niet alleen de Israëli's maar ook de mensen over de hele wereld zullen beschermen. Maar soms worden mensen aan de kant geschoven in de drukte.

Wanneer u dit gepassioneerde pleidooi leest, besef dan dat 'één slechte appel' niet betekent dat we allemaal rot zijn.

’Ik ben een Koreaanse die in Israël woont en studeert. Ik ben naar Israël gekomen omdat ik van dit land houd. Maar veel Koreanen, waaronder ikzelf, hebben het hier de laatste tijd moeilijk vanwege het coronavirus. Onlangs is het aantal patiënten met het coronavirus in Korea gestegen. En het is bekend dat toeristen die vanuit Korea naar Israël zijn gekomen, besmet waren met het dodelijke virus.

Ik begrijp dat het volk van Israël er bezorgd over is. En ik bid dagelijks dat deze ziekte zich niet zal verspreiden naar het Israëlische volk. En niet alleen ik, maar veel Koreanen bidden.

Het is nog niet bekend hoe of wanneer de Koreaanse toeristen ziek werden. De toeristen verlieten Korea toen er nog maar weinig besmette patiënten waren. Geen van de Koreaanse toeristen die hierheen kwamen wisten dat ze ziek waren.

Ik ben ervan overtuigd dat deze Koreaanse toeristen ook van Israël houden. In feite is het moeilijk om tussen de vele duizenden die een pelgrimstocht naar Israël maken Koreanen te vinden die niet van Israël houden.

Het doet me echter verdriet, te moeten zeggen dat de Koreanen die van Israël houden in dit land als een virus worden behandeld. Mijn hart doet pijn. Sommige Koreanen zijn weggestuurd zodra ze op de luchthaven Ben Goerion aankwamen, terwijl anderen geen retourticket konden krijgen en gedwongen werden hun hotels te verlaten en dakloos werden achtergelaten op de luchthaven.

Israëli’s, begrijpen jullie de gevoelens van de Koreanen die dit hebben meegemaakt? Ik kan begrijpen dat de Israëlische regering zich inspant om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Maar waarom moeten de Koreanen als een virus worden behandeld en met minachting worden bekeken in dit land?

Israël heeft grote littekens van andere landen en volkeren. En zelfs nu is er antisemitisme over de hele wereld. Wat er nu gebeurt, wordt overal in de Koreaanse media gemeld. Ik ben bang dat het Koreaanse volk hierdoor een negatiever beeld van Israël krijgt. Houd er alsjeblieft mee op, de Koreanen, Chinezen en andere Aziaten als een plaag te beschouwen.

Denk alstublieft een beetje na over hoe mensen sterven en lijden in ons land. We lijden er al onder. Gooi geen stenen naar een lijdende buurman.

Ik vraag het jullie als jullie vriendin.
Han

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.