Groeten uit Israël - Pizza eten met de profeet

Tuesday, February 25, 2020 |  Anat Schneider
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Zaterdagavond zijn we naar het theater geweest. Het Jeruzalemse Khan Theater speelde een nieuwe productie van de klassieke Griekse tragedie 'Antigone' van Sophocles. Het gebeuren werd verplaatst naar de moderne tijd. Maar ik zal daar later een speciaal artikel over schrijven. Vandaag wil ik u vertellen wat er na de voorstelling is gebeurd.

De voorstelling eindigde rond 22 uur. We waren met wat vrienden en wilden de avond afsluiten met een klein diner. We liepen naar een prachtige pizzeria genaamd 'Pizza in het kwadraat'.

Daar gingen we aan de bar zitten en bestelden een prachtige pizza en een salade. We wilden ook een biertje, maar durfden geen Corona te bestellen. Eigenlijk was het onzin, maar de heersende stemming liet het op de een of andere manier niet toe. We lijken hierin niet alleen te staan, want ik heb gelezen dat de verkoop van het populaire bier uit Mexico wereldwijd is afgenomen.

Terwijl we van onze pizza genoten, kwam een vrolijke groep mensen de pizzeria in. Op de een of andere manier kwamen deze mensen me bekend voor, maar ik wist niet waar ik ze van kende. Ik keek naar de groep en probeerde mijn geheugen op te frissen toen een van onze vrienden zei: 'Daar is de profeet uit de voorstelling!

En inderdaad, ik zag dat het de acteurs van het theater waren. Ze waren voor mij zo vertrouwd, maar zo anders. Plotseling stonden gewone mensen voor me, zo anders dan de onvergetelijke karakters die ze net in de voorstelling hadden gespeeld. Het was een prachtig moment voor mij om te begrijpen hoe mijn hersenen werken en gegevens verwerken. In de voorstelling zag ik Antigone als zichzelf, een onvergetelijk persoon. Ook de profeet en de heerser waren voor mij absoluut echt in het stuk. Ik geloofde in hen en in wat ze voorstelden. En plotseling werden de personages weer zichzelf. Het was een verrassend moment dat me ineens terugbracht naar de realiteit.

En het was ook leuk om je even onderdeel te voelen van de bohemien­wereld.

Terug naar de realiteit: het weer voor vandaag in Israël:
In bijna alle delen van het land kunnen vandaag regenbuien en onweersbuien voorkomen. In de zuidoostelijke en oostelijke wadi's bestaat het gevaar van plotselinge overstromingen. Tegen de middag zal de regen dan geleidelijk afnemen.
Voor vandaag worden de volgende maximum­temperaturen verwacht: Jeruzalem 12 graden, Tel Aviv 18 graden, Haifa 15 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 20 graden, bij de Dode Zee 20 graden, Be'erSheva 16 graden, Eilat aan de Rode Zee 21 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer anderhalve centimeter gestegen en ligt nu 209,76 m onder de zeespiegel, nog 96 centimeter tot aan de bovengrens!

En nu wens ik u, samen met mijn collega's van Israel Today, een prachtige dinsdag toe.
Anat

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.