Groeten uit Israël - Uniformen wassen en verkiezingen

Sunday, February 23, 2020 |  Dov Eilon
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Er ligt weer een weekeinde achter ons. Het was een speciaal weekeinde. Voor het eerst kon onze zoon voelen hoe het is om als soldaat thuis te komen voor Shabbat, ook al begon hij pas op donderdag met zijn dienst. Natuurlijk stond de hele Shabbat in het teken van deze nieuwe werkelijkheid. En na een onderbreking van bijna vijf maanden, de tijd sinds het einde van de dienst van onze dochter, maakt onze wasmachine weer overuren. Een heleboel nieuwe uniformen moesten worden gewassen. De vorige keer kon ik het strijken ontlopen, dat weet ik nog goed, maar dat zal waarschijnlijk het volgende weekeinde wel voorbij zijn. Vanochtend vroeg maakte de eerste rit met mijn zoon naar het station, samen met de beste wensen voor een prettige tijd tijdens de basistraining, nu begint het echt.

Toen we vrijdagavond op de TV naar het nieuws voor de Shabbat keken, werden we eraan herinnerd dat over precies acht dagen weer verkiezingen worden gehouden. Ik geef toe, dat we bij ons thuis bijna nooit meer over deze verkiezingen praten. We hebben al de indruk dat ze alleen worden gehouden als voorbereiding voor de vierde verkiezingen in september. Vroeger spraken we aan tafel over de politieke situatie, en vaak heel heftig. Maar nu tovert het noemen van de verkiezingen op 2 maart alleen maar een grijns op onze gezichten. OK, er zijn weer verkiezingen zijn, we zullen gaan stemmen. We gaan erheen, doen hetzelfde papiertje met de afkorting van de partij in de enveloppe zoals altijd, gaan naar huis en wachten op de eerste prognoses, die waarschijnlijk een onbesliste situatie laten zien. En dan? Er is altijd een volgende keer. Ik geef toe, hoe tragisch het ook is, daar kunt je wel aan wennen.

Helaas was het weer gisteren niet zo geweldig, zodat we deze keer niet konden genieten van de prachtige bloei van de rode anemonen vlak voor onze voordeur. In plaats daarvan hebben we genoten van de tijd met onze zoon en de optimistische berichten over het Meer van Galilea. Het waterpeil stijgt en stijgt, nog minder dan een meter hoger tot het meer vol is. En wat vind je van onze mooie foto?

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Gedeeltelijk bewolkt ,zonder grote temperatuurs­verandering. In het noorden en het centrum van het land kunnen er hier en daar regenbuien vallen.
Voor vandaag worden de volgende maximumtemperaturen verwacht: Jeruzalem 13 graden, Tel Aviv 17 graden, Haifa 14 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 14 graden, bij de Dode Zee 22 graden, Be'er Sheva 18 graden, Eilat aan de Rode Zee 22 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is dit weekeinde nog drie en een halve centimeter gestegen en ligt nu 209,79 meter onder de zeespiegel, nog maar 99 centimeter beneden de bovengrens!

En nu begint een nieuwe week. Samen met mijn collega's uit Israël wens ik u vandaag een prettige zondag toe, bij ons begint de nieuwe werkweek. Het ga u goed.

Shalom uit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.