Ervaar met ons de kracht van de stilte, in de woestijn

Thursday, February 20, 2020 |  Aviel Schneider
Om de mindset van de kinderen van Israël te veranderen van een slavenbestaan naar mensen met een vrije keuze, moest Mozes ze telkens weer uitleggen wat het doel van het vertrek uit Egypte was. Namelijk het beloofde land, dat God zijn volk had beloofd.

Hij sprak met geen woord over de weg door de woestijn. Hij gaf Gods woorden door aan het slavenvolk Israël: ‘Ik heb de ellende van mijn volk in Egypte gezien en Ik heb hun jammerklachten gehoord. Ja, Ik ben bekend met hun pijn en Ik ben afgedaald om hen te redden uit Egypte en hen uit te leiden naar een goed en wijd land, een land dat vloeit van melk en honing.’

De slavenarbeid was allesbehalve prettig, maar het kostte Mozes veel moeite om het volk ervan te overtuigen dat ze het beter zouden krijgen en dat het goed zou zijn hun comfortzone te verlaten. We lezen ook herhaaldelijk dat de kinderen van Israël tijdens hun tocht door de woestijn telkens weer terugverlangen naar Egypte. Het leven in Egypte moet dus comfortabeler zijn geweest dan de tocht door de woestijn. Maar daar, in dat verlaten niemandsland, werden ze niet afgeleid, en kon God zijn volk vormen. De kinderen van Israël moesten dus eerst door de woestijn om hun doel te bereiken. Ze moesten zichzelf en God opnieuw leren kennen. In een stad, waar alom drukte heerst, is dat vaak niet mogelijk. Daar zijn we te zeer met alle mogelijke dingen bezig, die ons ver van onszelf en van God af kunnen houden.

God is het doel van ieder mensenleven. Maar om Hem te ontmoeten, moeten we onze comfortzones verlaten en stil worden. Om God en onszelf opnieuw tegen te komen is de Bijbelse woestijn de uitgelezen plek. Ik heb me al vaak teruggetrokken in de woestijn om mijn gedachten op orde te brengen. Je krijgt er nieuwe ideeën, inzichten, openbaringen en inspiratie voor je leven.

Daarom nodigen we je uit om met ons mee te wandelen door de woestijn van 11-18 maart 2020 tijdens de woestijntrektocht in de omgeving van de Ramon Krater in de Negev woestijn. Kijk voor informatie op onze Duitstalige website.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.