Waarom werd Jehudah Glick opgepakt op Tempelberg?

Wednesday, February 19, 2020 |  Ryan Jones
Yehudah Glick, een voormalig lid van Knesset, werd dinsdag naar de grond geduwd en met geweld van de Tempelberg verwijderd op om de meest kleingeestige reden: 'Hij provoceerde bewust door te langzaam te lopen.'

Dat gebeurde volgens de politieagenten die Glick vergezelden, toen hij twee bezoekende Amerikaanse congresleden, Jim Jordan (R-OH) en Mike Johnson (R-LA) een rondleiding gaf op de Tempelberg.


Avi Abelow @AviAbelow

Een absoluut heilige morgen op de heiligste plek voor het Joodse volk, de Tempelberg, ook heilig voor vele anderen. Ik ben gezegend om dit moment samen met Congresleden @Jim_Jordan & @RepMikeJohnson te ervaren. De VS & Israël samen te werken om de wereld tot een betere plaats voor iedereen te maken.Later die nacht kwamen rechercheurs bij Glick thuis voor een verrassings-huiszoeking, waarbij ze beweerden dat hij documenten uit zijn onderzoeksdossier had gestolen terwijl hij werd vastgehouden.

Glick plaatste foto's van de pesterijen van de politie op Twitter.

yehudah glick @YehudahGlick

Het zoeken is begonnen
Het hele huis
In de make-up van het meisje
In de wasmachine

Glick staat vandaag aan het hoofd van de Shalom Jeruzalem Foundation en werkt voor 'mensenrechten en religieuze vrijheid op de Tempelberg'.

In 2014 was Glick het doelwit van een bijna geslaagde moordpoging wegesn zijn inspanningen om Joodse gebeden op de heiligste plek van het Jodendom wettig te maken.

Zichtbare religieuze uitingen blijven illegaal voor Joden (of Christenen) tijdens een bezoek aan de door moslims bezette Tempelberg. Zelfs het bewegen van de lippen in wat voor stille gebeden zou kunnen worden aangezien is reden voor arrestatie.

Glick wordt door de politie en linkse politieke bewegingen als een provocateur beschouwd, omdat hij erop blijft aandringen dat Israël zijn wetten met betrekking tot godsdienstvrijheid ook toepast op de Tempelberg.

Hij benadrukt, dat het beschamende gedrag van de Israëlische autoriteiten dinsdag zijn vastberadenheid alleen maar had versterkt. 'De discriminatie van Joden op de Berg heeft een kantelpunt bereikt en het is tijd om er een einde aan te maken. Ik blijf vechten voor 'de Tempelberg voor iedereen', zei hij tegen The Jerusalem Post.

(Zie ook het artikel ‘Anyone Who Doesn’t See the Hand of God is Blind’).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.