Campagne tegen Palestijns gebruik van kindsoldaten

Tuesday, February 18, 2020 |  Redactie Israel Today
Wie Israël willen veroordelen voor zijn verovering en vestiging in de bijbelse gebieden Judea en Samaria, grijpt vaak naar de Conventie van Genève. Maar andere delen ervan, die veel relevanter zijn voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, worden routinematig genegeerd.

Het rekruteren en inzetten van kindsoldaten is een van de gruwelijkste vormen van kindermisbruik en wordt onder het internationaal recht als een oorlogsmisdaad beschouwd.

Iedereen in het Westen is zich bewust van het hartverscheurende misbruiken van kindsoldaten in verscheidene Afrikaanse conflicten. Maar bijna niemand heeft het over het gebruik van kindsoldaten door de Palestijnen in hun bloedige campagne tegen Israël.

Tot nu toe.

In het kader van de 'Palestijnse Kindsoldaten Week' worden van 18 tot 21 februari solidariteits­bijeenkomsten gehouden op universiteits­campussen over de gehele wereld. Er zal ook een open brief worden gestuurd naar Europese parlementariërs en de Amerikaanse parlements­leden met het dringende verzoek om meer druk uit te oefenen op de Palestijnen om een einde te maken aan deze afschuwelijke praktijk.

De campagne wordt gevoerd door een alliantie van verschillende NGO's, die er over klagen, dat 'Palestijnse kinderen door terroristische organisaties en paramilitaire groeperingen worden gebruikt als oorlogsmiddelen'.

Veel van de gewelddaden tegen Israëli's worden namelijk gepleegd door Palestijnen onder de 18 jaar, en op direct aandringen van hun politieke leiders. Er zijn een aantal gevallen geweest van Palestijnse kinderen die als zelfmoord­terroristen werden uitgestuurd, en in de Gazastrook worden kinderen gerekruteerd om deel te nemen aan de oorlogsinspanningen tegen de Joodse Staat.

Het probleem doet zich vooral voor in de door Hamas bestuurde Gazastrook, waar scholen vroegtijdig uitgaan zodat kinderen kunnen deelnemen aan gewelddadige protesten bij het veiligheidshek. In de locale zomerkampen worden ook paramilitaire trainingen gegeven. En ten minste een dozijn kinderen uit Gaza zijn in het afgelopen jaar omgekomen bij het graven van aanvalstunnels naar zuidelijk Israël.

Net als in de onrustige delen van Afrika maken de cynische fysieke, psychologische en emotionele mishandelingen van deze Palestijnse Arabische kinderen het bijna onmogelijk om echte vrede in hun leven te bereiken. Dit is de ware hindernis voor vrede.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.