Toerisme: Darom Adom, Anemoonfestival in de Negev

Tuesday, February 18, 2020 |  Esti Eliraz
Wanneer het rode anemoontapijt in het zuiden van Israël in al zijn glorie bloeit, is het elk jaar een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Dit jaar bloeien de rode bloemen van 30 januari tot 29 februari. Er vinden diverse evenementen plaats.

Tijdens het festival Darom Adom (het Rode Zuiden) zijn er rondleidingen, excursies met boeren, op Bijbel gebaseerde geurexcursies en georganiseerde ontdekkingstochten. Kortom, attracties en activiteiten voor het hele gezin.

De bijbelse tour naar de bronnen uit de dagen van Isa’ac en Avimelech, onder leiding van Keren Kayemet Israel (het Joods Nationaal Fonds), is bijzonder interessant. Tijdens deze tour worden archeologische vindplaatsen bezocht en oude verhalen verteld over het land Israël en de regio, vanaf het stenen tijdperk tot heden.

Een ander interessant evenement is het festival "Het Leger Draagt Rood", georganiseerd door de bij Gaza gevestigde legerbrigade. Soldaten laten burgers kennis maken met de geavanceerde technologieën die worden gebruikt om Israël te verdedigen. Bezoekers krijgen een rondleiding met uitleg over de Gazastrook en inzicht in de unieke beveiligingsmaatregelen die in de regio van toepassing zijn.

Er zijn activiteiten voor het hele gezin, met dieren, landschappelijke activiteiten en veel verrassingen. Een reis is de moeite waard! Wat dacht je van een picknick?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.