Bennett: 'Dit zijn de dagen van de derde tempel!'

Sunday, February 16, 2020 |  Ryan Jones
De Israëlische minister van Defensie Naftali Bennett verklaarde afgelopen woensdag, dat dit de dagen van de Derde Tempel zijn en dat de moderne Staat Israël een essentieel onderdeel is van de profetische wereldwijde verlossing.

Bennett sprak voor de verkiezingen van volgende maand in een Yeshiva (Joodse Bijbelschool) in het noorden van Israël en legde uit ,waarom hij probeerde een andere religieuze rechtse politicus uit de Knesset te houden. Volgens Bennett erkent de controversiële Itamar Ben Gvir, net als andere orthodoxe Joden, de Bijbelse en profetische betekenis en het gezag van de Staat Israël en zijn instellingen niet.

Bennett beschreef verder dat Israël, ondanks zijn lange geschiedenis, slechts twee zeer korte periodes als een eenheid in dit land heeft kunnen wonen, als gevolg van interne verdeeld­heid en de onwil om zich te onder­werpen aan een centraal gezag.
'We hebben twee keer een Staat gehad waarin we als een verenigd volk hebben geleefd. De eerste keer duurde het maar 80 jaar - Koning David 40, toen koning Solomon 40 jaar. Daarna splitsten we ons,' zei Bennett. 'De tweede keer waren we slechts 74 jaar soeverein, tijdens de Hasmoneese dynastie.‘

Ook de Tweede Tempel werd vernietigd omdat iedereen 'zijn eigen regels volgde', zei de minister van Defensie voordat hij uitriep: 'We moeten het grote geheel begrijpen. Vandaag zijn we in de tijd van de Derde Tempel!'

Ja, de Staat Israël is een liberale, grotendeels seculiere democratie. En toch blijven het geloof in de Bijbel en het geloof in de profetieën over dit land, die deze bevat, een belangrijke rol spelen in de Israëlische politiek.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.