Verhinderde Israël lancering van Iraanse satelliet?

Wednesday, February 12, 2020 |  Redactie Israel Today
Het is Iran dit weekeinde voor de zoveelste keer niet gelukt om een commu­nicatie­satelliet in een baan om de aarde te brengen. Volgens de Iraanse media had de raket een te lage snelheid om de Zafar I satelliet in een baan om de aarde te brengen.

Diezelfde dag liet premier Benjamin Netanyahu doorschemeren dat Israël daar misschien iets mee te maken had.
"We vernamen vandaag, dat Iran er niet in geslaagd is om een satelliet te lanceren. Ze slagen er ook niet in om wapens te leveren aan Syrië en Libanon omdat we daar in deze dagen voortdurend actief zijn", zei Netanyahu tijdens een Likoed-campagne.

De afgelopen jaren zijn er talloze voorbeelden geweest, die erop wijzen dat Israël en zijn agenten actief zijn binben Iran. Twee van de grotere zijn:

♦ Netanyahu's gedetailleerde onthulling in 2018, dat Iran systematisch zijn inter­nationale nucleaire over­een­komsten schendt. Op de een of andere manier slaagde de Israëlische Mossad erin om 110.000 geclassificeerde documenten uit de Islamitische Republiek te smokkelen;

♦ Toen het Iraanse nucleaire programma een duidelijke terugslag ondervond door het geavanceerde Stuxnet computervirus, werd algemeen aangenomen dat het door de IDF geroemde 8200 cyber­oorlogs­voering eenheid achter de hack zat.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.