‘Christenen VS garantie voor Israëlische soevereiniteit’

dinsdag 11 februari 2020 |  Redactie Israel Today
De leiders van de Joodse nederzettingen in Samaria hielden zondag een openbare bijeenkomst, waarin ze er bij premier Benjamin Netanyahu op aandrongen om de Bijbelse gebieden onmiddellijk onder Israëlische soevereiniteit te plaatsen.

Een door de groep geproduceerde videoclip, die sindsdien veel is bekeken op de Israëlische sociale media, roept Netanyahu op om in de voetsporen te treden van de voormalige premier Menachem Begin.

'Bibi - word Begin' wijst erop, dat Begin de Golanhoogte heeft geannexeerd, ook al was Amerika tegen die stap. De leiders van de pioniers willen dat Netanyahu hetzelfde doet, ook al is de regering-Trump tegen de timing van de verhuizing.

'Dit is een historisch uur,' zei Yossi Dagan, het hoofd van de Regionale Raad van Samaria. 'En we verwachten dat de premier daarnaar handelt, door het soort leiderschap te tonen dat Begin toonde, en waarvan we weten dat hij het in zich heeft. Leg nu de soevereiniteit op. Er zal politiek gezien nooit een beter moment komen.'

Hoewel Dagan Trump een echte pro-Israël president noemde, erkende hij dat het Witte Huis zich kon verzetten tegen een eenzijdige annexatie door Israël. Maar, zo benadrukte hij, dat zou niet moeten uitmaken, want de christelijke vrienden van Israël zullen de stap steunen.

'Zelfs als de president het niet eens is met Netanyahu's annexatie, zal hij het zeker niet aanvechten in een verkiezingsjaar, wetende dat evangelische christenen zijn machtsbasis zijn', legde Dagan uit.

Vertaling Hebreeuwse tekst in de video:

December 1981
Menachem Begin past soevereiniteit toe op de Golanhoogten.
Ondanks felle tegenstand van de Amerikaanse president.

Februari 2020
Benjamin Netanyahu past soevereiniteit toe op Judea en Samaria
Dat kan gebeuren – NU
Bibi, word Begin

(in logo) Regionale Raad Samaria

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.