Iraanse Joden zeggen dat ze Israël haten

Monday, February 10, 2020 |  Redactie Israel Today
Het is een vreemde tegenstelling dat, zoals onlangs is gemeld, steeds meer Iraanse moslims zijn die weigeren Israël te beledigen, terwijl de Iraanse Joodse gemeenschap niet luid genoeg kan herhalen dat iedereen weet dat ze de Joodse Staat haten.

Nog afgezien van het feit dat de Iraanse jihadistische leiders Israël niet alleen in het openbaar verbaal aanvallen, maar ook de Holocaust ontkennen, die het Joodse volk zou moeten uitroeien.
Is dit een typisch geval van het Stockholm syndroom? Of zijn de Iraanse Joden gewoon bang voor hun leven? We weten het niet.

Gehersenspoeld of niet, uit vrees of niet, begin februari bracht het Libanese tv-station Al Mayadeen een bericht over de Joodse gemeenschap van Iran en legde uit waarom de Iraanse Joden, net als de ayatollahs van het land, Israël zo fel afwijzen.

Homayoun Sameyah Abadi, de leider van de Joodse gemeenschap in Teheran, zei dat hij en de Joden in zijn gemeenschap in Israël "een vijand zagen die bestreden moet worden". In Iran, zo beweert hij, hebben de Joden "volledige godsdienstvrijheid" en "sinds de oprichting van de Islamitische Republiek is er geen enkele aanval op een synagoge geweest". Israël daarentegen, benadrukte Abadi, is "een zionistische politieke entiteit die geen enkele religieuze waarde heeft. Echte Joden erkennen Israël niet en beschouwen Israël als een schending van hun geloof.’

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.