Archeologie: Tempelberg Zeef Project

Monday, February 10, 2020 |  Eliane Müller
Dit project is een belevenis voor de hele familie. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan archeologische werkzaamheden. Met enig geluk kun je zelf iets bijzonders vinden.

Het project werd oorspronkelijk opgezet door archeologie-studenten. Zij doen een oproep aan bezoekers om als vrijwilliger mee te helpen bij het zeven van uitgegraven puin uit de Tempelberg. Telkens weer worden keramiek, glas, botten en zelfs schelpen gevonden. Elke vondst wordt door de Israëlische Oudheidkundige Dienst onderzocht en geclassificeerd.

Vrijwilligers werken normaliter twee uur aan het analyseren van afgegraven grond. Voor elke leeftijd zijn er passende taken. We raden aan om vooraf even contact op te nemen met de projectleiding in het nationale park Emek-Tzurim via de website: https://tmsifting.org/en/participate/#toggle-id-4

Dit artikel (zonder de video) verscheen in het februarinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.