Heeft China misschien het Coronavirus zelf gecreëerd?

Sunday, February 09, 2020 |  Redactie Israel Today
De wereld is momenteel in bijna in paniek, omdat het dodelijke coronavirus zich blijft verspreiden en grenzen blijft overschrijden. Volgens Israëlische en andere experts was het geen toeval, maar zou het deel kunnen uitmaken van China's biologische wapen­programma.

In een interview met The Washington Times merkte Dany Shoham op, dat de uitbraak begon en het ergst blijft in de stad Wuhan, waar de enige bekende faciliteit is die met dergelijke dodelijke virussen kan werken, het Wuhan Instituut voor Virologie.

Ondanks dat China benadrukt, dat het land geen biologisch wapenprogramma heeft, wordt aangenomen dat het instituut het tweeledige doel van civiel èn militair onderzoek dient.

En Shoham denkt dat het coronavirus misschien per ongeluk gelekt is. ‘Coronavirussen [in het bijzonder SARS] zijn in het instituut bestudeerd en worden waarschijnlijk daar bewaard,’ zei Shoham. ‘In principe zou er ontsnapping van het virus naar buiten kunnen plaatsvinden, hetzij als lekkage, hetzij als een ongemerkte infectie in het gebouw van een persoon die normaal de betreffende faciliteit heeft verlaten. Dit zou het geval kunnen zijn met het Wuhan Instituut voor Virologie, maar tot nu toe is er geen bewijs of aanwijzing voor een dergelijk incident.’

Luitenant kolonel (BD) Dany Shoham heeft een doctoraat in medische microbiologie. Gedurende meer dan 20 jaar, van 1970-1991, was hij een senior analist bij de IDF inlichtingendienst voor biologische en chemische oorlogsvoering in het Midden-Oosten.

Later heeft Shoham gewerkt bij het Begin-Sadat Centrum voor Strategische Studies van de Bar Ilan Universiteit, waar hij het programma voor clandestiene biologische wapens van China heeft bestudeerd. Met andere woorden, de man weet waarover hij spreekt.

Zie ook twee Engelse artikelen op de website van Natural News

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.