Bussen met moslims weggestuurd uit Jeruzalem

Friday, February 07, 2020 |  Redactie Israel Today
Israël hield vrijdag bussen vol moslims tegen, en stuurde hen terug naar noorden van het land. Ze wilden bidden op de Tempelberg, die nog steeds een brandhaard van geweld is, en de Israëlische veiligheid neemt geen enkel risico te midden van een nieuwe escalatie.

Aan boord van de bussen waren honderden moslims die op weg waren naar de Al Aqsa-moskee boven op de Tempelberg in Jeruzalem voor het vrijdagochtendgebed. Maar Israëlische functionarissen zeiden dat ze voor meer kwamen dan alleen maar om te bidden, en dat onder de moslim gelovigen islamitische geestelijken zaten die van plan waren om aan te zetten tot verder geweld in de Heilige Stad.

Een dag eerder in Jeruzalem was een Arabische christen, die zich onlangs tot de islam had bekeerd, met opzet met zijn auto ingereden op een groep jonge Israëlische soldaten. Twaalf van hen raakten gewond, waarvan één ernstig.

Slechts enkele uren later opende een moslimterrorist het vuur op Israëlische politieagenten bij de Leeuwenpoort van de Oude Stad, waarbij er een gewond raakte voordat andere agenten ter plaatse hem doodschoten.

Er was nog meer geweld in andere delen van Samaria, waaronder een schietpartij waarbij een Israëlische soldaat gewond raakte, en gewelddadige rellen in de noordelijke stad Jenin, waarbij twee Palestijnen omkwamen.

De plotselinge escalatie van het Arabische moslimgeweld heeft de Israëlische veiligheidstroepen op scherp gezet. En het besluit om de bussen met gelovigen uit Noord-Israël tegen te houden heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien het islamitische gebed op de Tempelberg vrijdagochtend rustig is verlopen, maar wel onder zwaar Israëlisch veiligheidstoezicht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.