Zainab Soleimani, de vrouwelijke wreker van de islam

Thursday, February 06, 2020 |  Edy Cohen
Maak kennis met Zeinab Soleimani, dochter van Qasem Soleimani, de commandant van de Iraanse Al-Quds Strijdkrachten die ongeveer een maand geleden door de Amerikanen is gedood. Zijn dood zond schokgolven door de Iraanse leiding en vazallen in de regio, vooral in Irak en Libanon. Zijn dochter Zeinab verzamelt nu terroristen om zich heen om de dood van haar vader te wreken.

Onmiddellijk na de moord gaf de in Libanon gevestigde Hezbollah-commandant Hassan Nasrallah zijn volgelingen opdracht elke Amerikaanse officier of soldaat te vermoorden om het vertrek van de Amerikaanse strijdkrachten uit de regio te bespoedigen als vergelding voor het doden van Soleimani. Voor meer hierover in het artikel Dood elke Amerikaanse soldaat.

Ondanks hun publieke verontwaardiging en pogingen om Amerikanen te doden, hebben Soleimani's wrekers niets bereikt. We zagen allemaal hoe Iran's Opperste Leider Ali Khamenei huilde toen hij hoorde dat Soleimani dood was en zei dat hij als een zoon voor hem was. Zonder twijfel zal het Iraanse regime de dood van Soleimani proberen te wreken, hoewel ze zeker niet willen worden meegesleept in een totale oorlog.

De dochter als wreekster
Zeinab Soleimani werd genoemd naar de dochter van de eerste Shi'itische imam Ali en zijn vrouw Fatma (626-681 AD). Zowel soennitische als sji’itische moslims hebben tot op de dag van vandaag groot respect voor Ali's dochter Zeinab, de enige kleindochter van de profeet Mohammed. Ze staat ook bekend om haar standvastige houding tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid en haar moedige acties in de strijd, waaronder het beschermen van haar neef, de Imam Ali Ben Hussein, met haar eigen lichaam.

Er bestaat bewijs, dat ze zelfs lessen aan vrouwen heeft gegeven voor het bestuderen van de koran, nog steeds een radicaal concept in de islam. In Damascus en Cairo zijn moskeeën opgericht op naam van Zeinab en haar graf in Damascus wordt bezocht door moslims uit de hele wereld.

Het Iraanse regime gebruikt nu Soleimani's dochter Zeinab om terroristische organisaties, zowel soennitische als shi'itische, over te halen om aanslagen te plegen tegen de Verenigde Staten. Hun methode is het inspelen op de emoties van terroristen­leiders vanwege haar naam­genoot Zeinab. De Iraniërs maken propaganda­video's met Soleimani's dochter om terroristische groeperingen in de regio aan te zetten tot actie tegen de VS en Israël.

In bovenstaande één minuut durende videoclip staat Zeinab Soleimani in het zwart gekleed met een wapen naast haar, en zij verklaart in een strijdlustige toespraak in vloeiend Arabisch (niet haar moedertaal, het Perzisch) voor de hele Arabische wereld:
‘In de naam van de Almachtige Allah, richt ik me tot de getrouwen van mijn vader, niet alleen in Iran, maar in de Islamitische wereld. Ik belijd in mijn naam en van mijn familie aan allen die zich in de frontlinie van het verzet bevinden, dat ik niet zal zwijgen tot de dood van mijn vader is gewroken. Mijn vader die jullie verdedigde, en iedereen die onrechtvaardig is behandeld, met zijn eigen bloed.’

Dan wendt ze zich tot de Verenigde Staten en Israël en zegt:
‘Wat de Grote Satan van de Verenigde Staten en Israël betreft, u zult weten dat mijn vader duizend Qasem Soleimanis heeft achtergelaten omdat u hem heeft laten zegevieren en zijn bloed ons zal leiden naar de weg om in Jeruzalem te bidden.’ Zainab eindigt haar toespraak met drie woorden: ‘De tijd zal het leren.’

Geen rust voor de goddelozen
Zeinab rust geen moment uit om wraak te nemen voor de dood van haar vader. Ze bezocht Akram Al-Ka’abi, leider van de Al-Najaba-militie om de wraak van haar vader naar Irak te brengen. Al-Najaba is een Iraakse sjiitische terreurorganisatie die door Iran wordt gefinancierd en het vaandel van de Iraanse ideologie draagt. In de video is Zeinab te zien die huilt en roept om wraak voor haar vader. Met tranen in haar ogen zegt ze: ‘Ik wacht op de reactie van Irak.’ Al-Ka’abi zegt in antwoord tot Allah: ‘U zult snel horen over onze wraak.’

Zainab is al naar Libanon gestuurd, waar ze Hezbollah-leider Nasrallah ontmoette en hem vanwege zijn lang­durige vriendschap met haar vader heeft gevraagd om Soleimani's dood te wreken. In deze korte video, waarin de ontmoeting werd vastgelegd, konden slechts enkele woorden van Nasrallah worden verstaan: ‘Allah zal opstaan, en de Almachtige zal de jihad (heilige oorlog) en de sjahide (martelaarschap) geven, wat het mooiste is.’

De islam moet wraak nemen
Bloedwraak is een meedogenloze en populaire noodzaak in de Islam, en er zijn mensen die geloven dat de ziel van de vermoorde man geen rust vindt totdat de familie zijn bloed heeft gewroken. Zeinab Soleimani leidt nu deze zaak en ze wordt door het Iraanse regime gefinancierd en gebruikt om de bloedige agenda van haar vader te promoten.

De Iraniërs willen de Verenigde Staten graag pijn doen zonder in een directe confrontatie te komen, en daarvoor hebben ze hun milities in Syrië, Libanon en Irak getraind en bewapend. Het is nog niet duidelijk wanneer ze zullen toeslaan en wie, mogelijk ook Israël, getroffen zal worden. Waarschijnlijk zijn het echter de Amerikanen in een Amerikaanse ambassade of een Amerikaanse persoonlijkheid in Libanon of Europa of Noord-Amerika. Israël en de dreiging van vergelding door de IDF zijn misschien te dicht bij huis, dan dat de Iraniërs een aanval zouden riskeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.