12 militairen gewond bij auto-aanval in Jeruzalem

Thursday, February 06, 2020 |  Redactie Israel Today
Deze donderdagochtend werden we in Jeruzalem helaas herinnerd aan de realiteit waarin we leven. Na een relatief lange periode met weinig Palestijnse geweld werd in de nacht een groep soldaten van de Golani-brigade doelbewust door een auto aangereden.

De aanval vond plaats rond 2.30 uur in de buurt van het oude treinstation van Jeruzalem, dat nu het Eerste Station heet, een van de populairdere openbare plaatsen van de hoofdstad. De soldaten waren op weg naar de Westelijke Muur toen een auto plotseling naar hen toe reed en op in hen inreed voordat ze konden wegspringen. Twaalf soldaten raakten gewond, waarvan één ernstig. De Israëlische veiligheidstroepen lanceerden een massale klopjacht op de terrorist. Later in de ochtend werd zijn auto ontdekt in de buurt van Bethlehem, maar de terrorist blijft op vrije voeten.

Gelukkig raakten de meeste slachtoffers slechts licht gewond, maar één soldaat moest met spoed worden geopereerd. Hij was direct door de auto geraakt. Zijn toestand werd vanochtend stabiel genoemd, maar de artsen waarschuwden dat hij nog niet buiten levensgevaar is. De overige elf soldaten zullen waarschijnlijk de komende uren uit het ziekenhuis worden ontslagen.

President Re’oeven Rivlin gaf commentaar op de auto-aanval: ‘We bidden voor het herstel van de gewonde soldaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de veiligheids­troepen de dader snel zullen vinden en hem voor het gerecht zullen brengen. We zullen niet toestaan dat het terrorisme de kop opsteekt en we zullen het zonder compromissen bestrijden.’

Het was de eerste terreuraanslag met een voertuig sinds de ramaanval in Jeruzalem in januari 2017, waarbij een terrorist met een grote vrachtwagen een groep jonge soldaten op de Haaspromenade trof. Bij die aanval kwamen vier IDF-soldaten om het leven.

De plaats van de auto-aanval in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.