Drones voor gebruik in de landbouw

Wednesday, February 05, 2020 |  ICNN
Adama Agricultural Solutions , een Israëlische fabrikant van gewas beschermende chemicaliën, heeft zijn krachten gebundeld met Yavne, de in Israël gevestigde fabrikant van drones, Tactical Robotics Ltd. Het gaat om het bestuderen van de haalbaarheid om een onbemand voertuig voor het besproeien van gewassen uit de lucht te ontwikkelen, bericht< a href=https://www.timesofisrael.com/israel-based-adama-joins-forces-with-startup-to-adapt-drone-for-agricultural-use/ target=_blank>The Times of Israel. 

De Aalscholver-drone van Tactical Robotics  , voorheen bekend als de AirMule, kan een aantal taken uitvoeren, van het blussen van branden tot reddingsoperaties  in dichtbebouwde stedelijke gebieden.
De drone is een compact en autonoom voertuig dat tot 500 kilogram (1.100 pond) kan vervoeren en verticaal opstijgt als een helikopter. Omdat het gebruik maakt van interne rotorbladen die het mogelijk maken om te werken op onbegaanbaar terrein, zoals bergachtige, beboste en stedelijke gebieden, kan de drone vliegen waar helikopters niet kunnen komen.
“De drone heeft geen speciale landingsbaan nodig en kan op een vrachtwagen worden vervoerd,” zeiden de bedrijven maandag in een gezamenlijke verklaring.

In het kader van deze  ‘joint venture’ zullen Adama en Tactical Robotics samenwerken om de Ag-Aalscholver te ontwikkelen, een onbemand voertuig dat dag en nacht met een laag geluidsniveau gewassen vanuit de lucht kan besproeien. 
Het vermogen van de Aalscholver om zijn snelheid en hoogte aan te passen aan de omstandigheden op de grond, en het feit dat de rotorbladen zich onderaan het voertuig bevinden, zal een betere verspreiding en penetratie van de chemicaliën op de gewassen mogelijk maken, aldus de verklaring.

De twee bedrijven hielden begin vorig jaar een proefvlucht met een prototype uitgerust met pesticide­sproeiers, zei Dani Harari, senior vicepresident Strategie en Middelen bij Adama. Hij was voorheen bevelhebber van de elite inlichtingeneenheid (8200) van het Israëlische leger. 'Het werkt echt,' zei hij.

Harari had Tactical Robotics benaderd met het idee om de Aalscholver aan te passen voor landbouwdoeleinden. 'Ik ken geen ander platform dan dit’, zei Harari, eraan toevoegend dat de joint venture zal leiden tot baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van sproeien vanuit de lucht. De teams zullen nu blijven samenwerken om het uiteindelijke product te verfijnen.  Adama zal dat product verkopen of het zijn klanten als een service aanbieden, zei hij.

‘De drones zijn ideaal voor het bestrijken van uitgestrekte landbouwgebieden zoals in Brazilië, de VS en Argentinië,’ zei hij, ‘ter vervanging van vliegtuigen.’  Omdat ze geen piloten nodig hebben, zijn ze goedkoper en veiliger om te gebruiken dan vliegtuigen, en in tegenstelling tot vliegtuigen kunnen ze vliegen bij zonsopgang - de beste tijd om pesticiden te spuiten - omdat goed zicht niet vereist is.

De Aalscholver, ontwikkeld door Tactical Robotics Ltd. uit Israël, zal worden aangepast voor landbouwdoeleinden samen met Adama Agricultural Solutions (Courtesy)

Bovendien is er geen vliegveld in de buurt nodig. 'Je kunt de drone gewoon met een vrachtwagen naar het veld brengen,' zei hij. Omdat de drone stiller is dan een helikopter of een vliegtuig, kan hij altijd vliegen, zelfs in de buurt van stedelijke gebieden, zei hij.

Tactical Robotics is een volledige dochteronderneming van Israel's Urban Aeronautics Ltd. , een fabrikant van verticaal opstijgende en landende vliegtuigen.
Adama, voorheen Makhteshim Agan geheten, is nu een dochteronderneming van China's ChemChina. Het fabriceert onkruidverdelgers, insecticiden, schimmelwerende middelen, plantengroeiregulatoren en het behandelt zaaigoed. Adama had in 2018 een omzet van $ 3,9 miljard, volgens haar website.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.