Cyberaanvallen op vliegtuigen van wereldleiders

donderdag 30 januari 2020 |  Redactie Israel Today
Terwijl vorige week sommigen lippendienst bewezen aan de herdenking van de slachtoffers van de nazi-holocaust, waren de tegenstanders van Israël niet blij met de komst van de wereldleiders naar Jeruzalem om de bevrijding van Auschwitz te gedenken.

Met hun komst zouden ze immers de claim van Israël op de heilige stad als eeuwige hoofdstad onderschrijven. Daarom gingen een aantal tegenstanders van de herdenking zo ver, dat ze blijkbaar probeerden de vliegtuigen van de bezoekende presidenten, prinsen en koningen neer te halen voordat ze in de Joodse Staat konden landen.

Eerder deze maand besloot Israël zijn lucht­vaart­infra­structuur onder de bescherming van de National Cyber Security Authority te plaatsen. En dat gebeurde net op tijd. Toen vorige week woensdag en donderdag meer dan 45 buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders aankwamen, werden hun vliegtuigen en de internationale luchthaven Ben-Goerion het doelwit van maar liefst 800 cyber­aanvallen.

De aanvallen ‘waren gericht op de luchthaven en de vliegtuigen, en waren gericht op het verstoren van de vliegroutes van meer dan 60 vliegtuigen met staatshoofden, koningen en presidenten,’ vertelden ambtenaren van de Airports Authority Cyber Division aan Channel 12 News.

Gelukkig is Israël vrij goed bekend met cyber­oorlogs­voering, en slaagde erin om alle 800 aanvallen te dwarsbomen, die volgens functionarissen uit Iran, China, Noord-Korea, Rusland en Polen kwamen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.