Bethlehemse predikant: niet demonstreren maar bidden

woensdag 29 januari 2020 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse Autoriteit reageerde voorspelbaar op de 'Deal van de Eeuw' van de Amerikaanse president Donald Trump door op te roepen tot massale demonstraties en zelfs geweld.

Maar een Palestijnse christelijke predikant uit Bethlehem spoort in een YouTube filmpje alle medechristenen aan, niet op zulke wereldse manieren met het plan bezig te zijn, maar om de vrede te verklaren volgens de geestelijke autoriteit die hen in Jezus is toegekend.

Steven Khoury van de Holy Land Missions stond op de hoofdweg naar Bethlehem, waar alle massa­demonstraties worden gehouden, en ging in op de kwestie van Trump's deal en de vooraf bepaalde Palestijnse woede daarover.

'Op dit moment maken mensen plannen om grote demonstraties te houden in alle Palestijnse gemeen­schappen op de Westelijke Jordaanoever, en dit [Bethlehem] is er een van. (...) Zelfs al kennen ze niet alle details, ze zijn boos.'

Khoury merkte op dat zelfs de leider van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, een publieke oproep heeft gedaan aan de Palestijnen om de straat op te gaan voor een 'dag van woede' tegen het Amerikaanse vredesplan.

Voorts klaagde hij, dat de Palestijnse reacties te vaak worden gekenmerkt door woede, geweld en dood. Maar, vervolgde Khoury, 'de kracht die God aan zijn apostelen heeft gegeven, hebben wij [christenen] ook in de genade van Christus, en wij hebben het vermogen om de vrede in dit land te verklaren'.

'Er is hoop voor het Palestijnse volk. Er is hoop voor het Joodse volk. Er is hoop op vrede in dit land', voegde Khoury eraan toe voordat hij in het openbaar bad dat de verwachte demonstraties vreedzaam zouden zijn.

Steven en zijn vader, Naim Khoury, staan bij onze lezers bekend als Palestijnse predikanten die een oprechte liefde koesteren, niet alleen voor hun eigen volk, maar ook voor het Joodse volk.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.