Iraanse studenten weigeren Israëlische vlag te vertrappen

maandag 13 januari 2020 |  Redactie Israel Today
Enkele dagen geleden heeft de VS de Iraanse top-generaal Qasem Soleimani gedood. Teheran dreigde met uitgebreide represailles, ook tegen Israël. Het islamitische regime van Iran wil het volk ervan overtuigen, dat Israël naast de Verenigde Staten de grote boze vijand is.

Afbeelding: Demonstranten in Israël staan achter het volk van Iran. (Foto: Flash90).

Maar af en toe lekt er bewijs uit de onderdrukte natie, dat het Iraanse volk de leugens van de ayatollahs niet gelooft. Nu vinden in Iran weer protesten tegen de regering plaats.

Het regime probeert, zoals voorspelbaar, de aandacht af te leiden naar de gebruikelijke zondebokken. Het regime wil daar graag bij helpen, en plaatste grote Amerikaanse en Israëlische vlaggen op voetpaden met veel verkeer. Dat zou voorbijgangers in staat stellen hun haat tegen zowel de Grote als de Kleine Satan gemakkelijker te tonen, zonder hun dagelijkse routine te verstoren. Multitasking!

Niet onze vijanden
Op een Iraanse universiteit weigerden de meeste studenten om de Amerikaanse en Israëlische vlaggen te vertrappen.

Een videoclip gepost door Twitter gebruiker @mamlekate toonde een menigte mensen die zeer doelbewust en met respect rond de Amerikaanse en Israëlische vlaggen liepen.

De video werd geretweet door de Israëlische gelovige en social media influencer @HananyaNaftali.

Veel mensen, waaronder Iraniërs, reageerden op de post van Hananya. Een Iraanse student vertelde hem dat er op hetterrein van haar universiteit een Israëlische vlag is gelegd, maar dat ‘de meeste studenten er nooit op zijn gestapt’.

Zoals @mamlekate opmerkte, vallen de ideologieën van de Islamitische Revolutie ‘één voor één’.
Israël en Iran waren ooit hechte vrienden, voor de opkomst van de ayatollahs. En veel Iraniërs zijn zich er terdege van bewust, dat ze geen ruzie hebben met de Joodse Staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.