Groeten uit Israël - De stilte voor de storm

woensdag 8 januari 2020 |  Dov Eilon
Goedemorgen, beste lezers!

Het nieuwe jaar is echt heel stormachtig begonnen. En niet alleen met betrekking tot wat er hier in onze regio gebeurt. Vandaag bevinden we ons in alle opzichten in de zoge­naamde 'stilte voor de storm'. Zo voel ik me tenminste, en ik hoop dat dit alleen geldt voor het weer en dat we daarnaast ons dagelijks leven in alle rust kunnen voortzetten.

Vanmorgen was het bitter koud toen ik uit de bus stapte en op weg ging naar de redactie. Maar ik heb me voor­bereid op de winter, zoals de radio ons nu voort­durend aanraadt, maar daar gaat het meer om de auto. Dus na een paar meter haalde ik mijn wollen muts uit mijn tas, kort daarna volgden de handschoenen. Dit klinkt misschien overdreven, maar nee, 4 graden met wind voelt erg koud aan! Ook nu nog geeft de thermo­meter buiten een temperatuur van slechts 5 graden aan. De lucht is grijs bewolkt en in de media worden we gewaarschuwd voor de naderende winterstorm.

De storm van een paar dagen geleden eiste vier slachtoffers. Dit mag niet weer gebeuren. Dus er waren nieuwe instructies over hoe zich te gedragen tijdens de storm. In geval van hevige regenval de lift niet gebruiken, niet over ondergelopen wegen rijden en ook de ondergrondse parkeergarage vermijden. Helaas moet er altijd eerst iets gebeuren voordat men slimmer wordt. Maar had u ooit gedacht dat je in een lift kan verdrinken? Het nieuws over deze tragische zaak werd ook door de buitenlandse pers gemeld.

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Af en toe regenbuien en onweersbuien in het noorden van het land en aan de kust. De regen zal zich later uitbreiden naar het centrum van het land. Er zullen sterke winden waaien. Op de berg Hermon wordt meer sneeuw verwacht. Aan de kust bestaat het gevaar voor overstromingen.
Voor vandaag worden de volgende maximum­temperaturen verwacht: Jeruzalem 8 graden, Tel Aviv 14 graden, Haifa 12 graden, Tiberias aan het Meer Galilea 13 graden, bij de Dode Zee 19 graden, Be'er Sheva 14 graden, Eilat aan de Rode Zee 20 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is sinds eergisteren met nog eens 5 centimeter gestegen en ligt op 211,34 m onder de zeespiegel.

Laten we hopen dat we de nieuwe storm goed zullen overleven en dat het hier in het land rustig blijft. Het zou goed zijn, als een storm het enige probleem van ons land zou zijn. Ik heb daarbij nog een persoonlijk probleem: ik ben zonder paraplu naar Jeruzalem gereden en heb geen idee waar die is gebleven.

Zo wens ik u, samen met de gehele redactie van Israel Today, een prettige en vooral rustige woensdag toe, het ga u goed!

Shalom uit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.