Israëlische presentator: Rouw niet om terrorist Soleimani

maandag 6 januari 2020 |  Redactie Israel Today
Terwijl het grootste deel van het Midden-Oosten blij was met de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani, rouwden linkse Hollywood-liberalen om partijpolitieke redenen. Een Israëlische TV-commentator las hen de les en wees hen op de feiten.

Hollywood toonde opnieuw zijn onwetendheid toen meerdere beroemdheden in het openbaar rouwden om de geslaagde moord op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. En dat, terwijl het grootste deel van het Arabische Midden-Oosten, dat vreselijk had geleden onder de intriges van de Perzische jihadisten, zijn ondergang vierde.

Hollywoods liberalen schijnen bijzonder weinig inzicht te hebben in de werkelijke situatie. Omdat zij president Trump haten, is alles wat hij doet automatisch een plaag voor de hele mensheid.

Een soortgelijke situatie bestaat in Israël, ook al is die minder uitgesproken. Maar toen het erop aankwam om de partijpolitiek toe te staan een met bloed doordrenkte moordenaar wit te wassen en zijn moord te delegit­imeren, was ten minste één Israëlische presentator het tenslotte zat.

'Genoeg!' riep Ehud Ya'ari, senior analist van Channel 12 News, in reactie op de linkse kritiek op de Amerikaanse actie. 'Uw interpretaties zijn erbarmelijk en maken me woedend. Jullie zijn dus links, en jullie haten Trump en Netanyahu, maar hebben jullie geen grenzen? Een moderne kleine Hitler werd gisteren gedood en u klaagt erover? Minstens de helft van de mensen begrijpt vandaag, dat jullie het beetje relevantie dat je nog had, hebt verspeeld.'

Ya'ari, die een expert is op het gebied van het Midden-Oosten en Arabische zaken, merkte op dat Soleimani, naast het terroriseren van de soennitische Arabische wereld, 'de gevaarlijkste vijand voor de Staat Israël was sinds de Onafhankelijkheidsoorlog'.

Maar die ongemakkelijke feiten doen er weinig toe voor degenen, die vastbesloten zijn elke stap te bekritiseren van demo­cratisch gekozen leiders waarmee ze het niet eens zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.