President Rivlin spreekt in de Duitse Bondsdag

zondag 5 januari 2020 |  David Lazarus
President Re'oeven (Rubi) Rivlin zal met zijn Duitse ambtgenoot Steinmeyer in januari in Israël, Polen en Duitsland deelnemen aan herdenkingen van de bevrijding van Auschwitz, 75 jaar geleden. Hij zal daarbij een toespraak houden in het Duitse parlement, in het Hebreeuws.

Op 27 januari zal hij deelnemen aan een ceremonie op de 75e verjaardag van de bevrijding van het werk- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, die ter gelegenheid van de Inter­nationale Holocaust gedenk­dag plaatsvindt.
Rivlin is hiervoor uitgenodigd door zijn goede vriend, de Duitse president Frank Walter Steinmeyer, die hem ook uitnodigde om op 29 januari naar Berlijn te komen, waar de Israëlische president het Duitse parlement in het Hebreeuws zal toespreken.

Steinmeyer zal enkele dagen eerder aankomen voor het grote evenement, waaraan belangrijke persoon­lijk­heden uit 40 landen zullen deelnemen, waaronder de vice-president van de VS, Mike Pence, de Russische president Vladimir Poetin, de Britse prins Charles en vele andere voor­aan­staande vertegen­woordigers, presidenten, premiers, koningen en prinsen.
De laatste keer dat een Israëlische president het Duitse parlement in het Hebreeuws toesprak was op de Internationale Holocaust gedenkdag in januari 2010, toen Shimon Peres op het spreekgestoelte stond.

Op 22 en 23 januari zal de Duitse president een toespraak houden bij het Vijfde Wereld Holocaust Forum in Israël.
Op 27 januari vindt in het voormalige concentratiekamp de officiële plechtigheid plaats ter herdenking van 75 jaar bevrijding van Auschwitz.

President Steinmeyer zal dan samen met president Rivlin naar Berlijn reizen. De twee presidenten zullen op 29 januari in de Duitse Bondsdag een toespraak houden ter herdenking van de slachtoffers van het nationaal-socialisme en de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz. Rivlin zal, zoals genoemd, zijn toespraak in het Hebreeuws houden. Daarna zullen de twee presidenten deelnemen aan een internationale jongeren­bijeenkomst over de herinnering aan de Holocaust.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.