Netanyahu blijft top­kandidaat van de Likoed­partij

vrijdag 27 december 2019 |  Redactie Israel Today
Na de voorverkiezingen voor het voorzitter­schap van de Likoed­partij, die donderdag werden gehouden op aandringen van uitdager Gideon Sa'ar, bleek Netanyahu vanochtend het vertrouwen te hebben van een over­weldi­gende meerder­heid van de Likoedleden.

Het was niet echt spannend. Iedereen die dacht dat de verkiezingen van gisteren voor het voorzitterschap van de Likoedpartij voor de volgende verkiezingen op 2 maart het einde van Benjamin Netanyahu's politieke carrière zouden betekenen en het begin van een nieuw tijdperk onder zijn uitdager Gideon Sa'ar, wist na het tellen van de stemmen dat hij het mis had. Netanyahu zal Likoed blijven leiden bij de komende verkiezingen.

Netanyahu kreeg in totaal 72,5 procent van de stemmen. Gideon Sa'ar, die genoegen moest nemen met 27,5 procent van de stemmen, had geen andere keuze dan Netanyahu te feliciteren met zijn overtuigende overwinning en hem zijn volledige steun te beloven bij de verkiezingen in maart.

Gideon Sa'ar, gisteren voor de stemming. (Foto: Yonatan Sindel)

'Felicitaties aan de premier met zijn overwinning in de voorverkiezing. Mijn collega's en ik zullen achter hem staan en ons inzetten voor het succes van Likoed bij de parlementsverkiezingen. Deze verkiezing was van grote betekenis voor Likoed en zijn democratisch karakter. Ik ben tevreden met mijn beslissing om me kandidaat te stellen - het was de juiste beslissing. Degenen die niet bereid zijn om een risico te nemen voor waarin ze geloven zullen nooit slagen,' zei Sa'ar.

In een tweet bedankte Bibi de leden. Tekst: Onze overwinning. BEDANKT voor jullie steun!

Netanyahu bedankte zijn uitdager en zei dat nu iedereen samen zou werken voor een overwinning voor Likoed bij de verkiezingen.

'Een grote overwinning. Dank aan de leden van Likoed voor hun vertrouwen, steun en liefde. Met Gods hulp en met jullie hulp zal ik Likoed naar een grote overwinning leiden bij de komende verkiezingen en de Staat Israël naar ongekende successen blijven leiden'.

De opkomst van de 116.000 partijleden was 49,15 procent. In veel plaatsen kreeg Netanyahu meer dan 80 procent van de stemmen.

Al enkele jaren enkele jaren werd Gideon Sa'ar beschouwd als Netanyahu's politieke aartsvijand. Nu zal hij waarschijnlijk geen andere keuze hebben dan zijn politieke rivaliteit opzij te zetten en Netanyahu zijn volledige steun te geven bij de komende verkiezingen, zoals hij heeft aangekondigd, om dan later misschien tot Netanyahu's opvolger te worden gekozen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.