Palestijn die land verkocht aan Joden, is nu dood

Monday, December 23, 2019 |  Redactie Israel Today
Een Palestijnse man, die naar verluidt eigendommen verkocht aan Joodse kopers, werd zondag dood verklaard in een ziekenhuis in de Palestijnse 'hoofd­stad' Ramallah. Het Palestijnse regime, dat zegt naar vrede te streven, handhaaft toch een racistische wet die dit verbiedt.

De man, wiens identiteit niet werd onthuld, werd in 2012 gearresteerd op beschuldiging van 'illegale zaken met de vijand'. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De Palestijnse Autoriteit heeft geen details verstrekt over de omstandigheden van zijn dood, of deze nu een natuurlijke oorzaak had of het gevolg was van lichamelijk letsel.

Tientallen Palestijnse Arabieren zijn in de loop der jaren ontvoerd, vermoord, gearresteerd, gevangengezet en anderszins gestraft voor het verkopen van eigendommen aan Joden. Ondanks haar vredesverdragen met Israël handhaaft de Palestijnse Autoriteit wetten die onroerend goed transacties met Joden (niet alleen Israëli's) verbieden, terwijl ze zich tevenop hypocriete wijze luidkeels beklagen bij de internationale gemeenschap wanneer Israëlische Joden proberen te verhinderen dat ze onroerend goed aan Arabieren verkopen.

Palestijnse moslimgeestelijken zijn zelfs zo ver gegaan dat ze fatwas uitdelen tegen Arabieren die aan Joden verkopen, en hen 'verraders' en 'ongelovigen' noemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.