Populair ijsmerk Ben & Jerry's maakt Verkiezingsijs

Wednesday, December 18, 2019 |  Redactie Israel Today
Wat, alweer verkiezingen? Sommigen zijn erdoor geïrriteerd, anderen laat het volledig koud - in de letterlijke zin van het woord. Het ijsmerk Ben & Jerry's, dat vrij populair is in Israël, heeft de huidige politieke onrust aangegrepen om een nieuwe smaak te lanceren.

'Third Time Ice Cream' speelt op de algemene Israëlische uitdrukking 'Third Time, Ice Cream' ('derde keer, ijs'), die wordt gezegd wanneer iemand voor de derde keer een vriend tegenkomt, een gelegenheid die vraagt om elkaar te trakteren op ijs.

Het enige probleem? Ben & Jerry's kan nog niet echt beslissen over het smaakprofiel van het nieuwe aanbod. Dat klinkt als de coalitie­onderhandelingen van Israël. Daarom vraagt het bedrijf aan zijn klanten om suggesties.

Op zijn Instagram-account schreef het bedrijf: 'We dachten dat we ter gelegenheid van de verkiezingen een nieuwe smaak zouden creëren met de naam 'Third Time Ice Cream', maar we kunnen niet beslissen wat we er in moeten stoppen. Enig idee?'

Ben & Jerry's werd in 1978 in Vermont, VS, opgericht door Ben Cohen en Jerry Greenfield. Het Amerikaanse moederbedrijf staat er om bekend, dat het af en toe politieke kwesties overneemt. Zo werd vorig jaar een smaak gecreëerd voor de democratische presidents­kandidaat Bernie Sanders. Het is geen verrassing dat de Israëlische tak van het bedrijf zich nu ook in de lokale politiek begeeft.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.