Messiaanse leiders in VS prijzen standpunt van Trump

Friday, December 13, 2019 |  Redactie Israel Today
De Alliance for Israel Advocacy (AIA), een Messiaans-Joodse lobby in Washington DC, prees de regering-Trump voor haar gedurfde en nauwkeurige verduidelijking op 18 november, dat de Israëlische nederzettingen niet in strijd zijn met het internationale recht en dus niet illegaal zijn.

Joel Chernoff, Executive Director van AIA zei: 'Vandaag heeft de regering-Trump formeel erkend wat wij en anderen al jaren beweren - dat de nederzettingen niet illegaal zijn onder het internationale recht. Bijgevolg is de baanbrekende aanwezigheid van Joodse gemeen­schappen in Judea en Samaria legaal. De historische aanspraken op de gebieden werden erkend door de Volkenbond in 1922, de gebieden werden herwonnen door Israël in de zelf­verdedigings­oorlog van 1967, en een voortdurende Joodse aanwezigheid in de gebieden werd door de Palestijnse Autoriteit goedgekeurd in de Oslo-akkoorden'.

Chernoff vervolgde: 'Het erkennen van de wettigheid van de nederzettingen is in overeenstemming met de historische rechten van het Joodse volk. Bovendien keert het een onrechtvaardigheid om, die werd bestendigd door de benadering van de Obama-regering van de Israëlische nederzettingen en komt het overeen met het het standpunt van president Reagan over de nederzettingen'.

Rabbi Dr. Joel Liberman, President van de Messiaans-Joodse Alliantie van Amerika (MJAA), zei verder: 'AIA moedigt president Trump aan om moedig namens de Verenigde Staten een beleid te blijven voeren, dat de historische rechten van het Joodse volk op het land Israël erkent, zoals uitgedrukt in de Heilige Schrift. Wij herinneren hem en beleidsmakers overal ter wereld eraan, dat God zijn beloften houdt, wanneer Hij in de Heilige Schrift zegt dat Hij zal zegenen die Israël zegenen en degenen zal vervloeken die Israël vervloeken.' (Genesis 12:3).

De Alliance for Israel Advocacy (AIA) wil de Amerikaanse steun voor Israël activeren en organiseren door de Bijbelse claim van Israël op het land duidelijk te verwoorden. AIA is de publieke beleidsafdeling van de Messiaans-Joodse Alliantie van Amerika, de grootste organisatie ter wereld die de Messiaans-Joodse gemeenschap vertegenwoordigt. De AIA wil de christelijke kerk, beleidsmakers en de media voorzien van middelen om meer begrip te kweken voor de Bijbelse zaak van Israëls aanspraak op het historische land Israël, haar recht op zelfbeschikking en haar rol in de verlossing van de wereld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.