De Kerstman komt vroeg naar Jeruzalem

Friday, December 13, 2019 |  Redactie Israel Today
Allerlei wilde theorieën doen de ronde in Jeruzalem, over wie die in het rood geklede man is die op een kameel in de Heilige Stad rondrijdt. Is het Elia? Is het een bedoeïen die het koud heeft? Of is de Kerstman de weg kwijt geraakt?

Sommigen zeggen dat de Kerstman dit jaar te vroeg naar Jeruzalem kwam, voordat er sneeuw viel in Jeruzalem, daarom moest hij op een kameel springen omdat zijn slee niet wil glijden op de droge straten.

Anderen denken dat dit de profeet Elia is, die op een kameel is teruggekomen om de terugkeer van de Messias aan te kondigen.

Een man zei dat de Kerstman in Bethlehem landde, maar de Israëlische veiligheidstroepen hem vertelden dat de situatie te gevaarlijk was om met zijn slee naar Jeruzalem te vliegen, dus leende hij een kameel.

Weer anderen zeggen dat een bedoeïen uit de buurt warme kleren aan moest trekken vanwege het koude en regenachtige weer dat Israël de laatste dagen trof, en het rode pak en de warme hoed was alles wat hij kon vinden.

Wat de waarheid ook is, nu het Kerstfeest zo dichtbij komt, lijkt het erop dat een bijzonder sterke golf van het 'Jeruzalem Syndroom' al mensen in de hele stad begint te besmetten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.