Netanyahu ontmoet politici uit 25 landen

Wednesday, December 11, 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu ontving maandag een delegatie van 25 ministers en afgevaardigden op zijn kantoor in Jeruzalem. De bijeenkomst vond plaats onder auspiciën van de Israel Allies Foundation, die samenwerkt met regeringen over de hele wereld om Israël te promoten.

Onderwerp van de vergadering was een verklaring van de Israel Allies Foundation, die zich verzet tegen de beslissing van het Europees Hof van Justitie, inzake de etikettering van producten uit Judea, Samaria en de Golanhoogten. 'Nooit meer mogen de naties zwijgen over een boycot van het Joodse volk', stond in de verklaring, die door alle 25 ministers en plaatsvervangers werd ondertekend.

Onder de vertegenwoordigers waren de voorzitter van de Israel Allies Foundation, Josh Reinstein, de minister van Buitenlandse Zaken van de oppositie van Venezuela, de Estse minister van Economische Zaken, een lid van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Noord-Macedonië, de voormalige minister van Defensie van Roemenië, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Kroatië en de gekozen president van Guatemala.

De ministers en plaatsvervangers presenteerden hun handtekeningen onder de verklaring aan premier Netanyahu. 'Er zijn twee soorten vrienden,' zei de premier. 'Vrienden op basis van belangen en vrienden op basis van waarden. (…) Het bijzondere aan deze groep is dat deze in de eerste plaats gebaseerd is op gemeen­schappe­lijke waarden.'

Verder zei hij, dat zelfs als Israël in de wereld wordt belasterd en gedenigreerd, deze groep de waarheid kent. 'Er gaat niets boven het spreken van de waarheid tegenover de leugens.'

Premier Netanyahu verwees ook naar de recente verklaring van de Amerikaanse regering, dat Joodse nederzettingen legaal zijn. Hij verklaarde, dat dit besluit een belangrijke stap in de richting van de waarheid was en de belangrijke historische feiten weerspiegelde. Israël is geen bezettende en veroverende natie, en het zou ook niemand verdringen. Maar tevens zou ook Israël zich niet laten verdringen.

Tot slot riep premier Netanyahu de bezoekers op Israël te blijven steunen en achter Israël en de waarheid te staan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.