Albanië prijst IDF-ingenieurs voor hulp na aardbeving

Wednesday, December 11, 2019 |  Redactie Israel Today
Na een zware aardbeving in Albanië gingen Israëlische militaire ingenieurs naar dit land om te beoordelen of licht beschadigde gebouwen veilig zijn. In een video­bood­schap aan premier Netanyahu prees premier Edi Rama de Israëlische ingenieurs en bedankte Israël voor de hulp.

Bekijk bovenstaand video via deze link: Bedankt Bibi

De aardbeving met een sterkte van 6,4, die Albanië op 26 november trof, kostte 51 mensen het leven en verwondde meer dan 3.000 personen. Ongeveer 11.000 gebouwen werden beschadigd, waardoor er zo'n 13.000 mensen dakloos werden.

Sindsdien zijn Israëlische vrijwillige militaire ingenieurs in het land aan het werk om vast te stellen of gebouwen, die niet direct door de aardbeving zijn getroffen, weer bewoonbaar zijn.

De Albanese premier Edi Rama bezocht maandag de westelijke havenstad Durrës. Daar verzekerde hij een inwoner die bang was om zijn huis binnen te gaan, dat hij vertrouwen kon hebben in de toestemming van de Israëlische ingenieurs. 'Ze komen uit Israël en ze zijn nummer één,' zei Rama, volgens The Times of Israel.

Maandag bedankte Rama premier Benjamin Netanyahu in een videoboodschap voor zijn steun, omringd door de tien militairen uit Israël, in actieve dienst en reservisten.

'Bibi, Shalom uit Durres. We zijn hier met jullie fantastische mannen. Zij leveren een grote bijdrage en stellen de mensen gerust en bemoedigen de mensen,' aldus Rama.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.