Vesting van Sisera mogelijk ontdekt in noordelijk Israël

maandag 9 december 2019 |  Redactie Israel Today
Israëlische archeologen geloven dat een bouwwerk, dat in het noorden van Israël werd ontdekt, toebehoorde aan Sisera, een vijandelijke commandant die werd gedood door de Joodse heldin Jael, zoals beschreven in het Bijbelboek Rechters, hoofdstuk 4.

Opgravingen in de buurt van de Israëlische stad Katzir lijken een vesting te hebben blootgelegd die aan een Bijbelse schurk met de naam Sisera toebehoorde, bericht United with Israel.

Ongeveer tien jaar geleden werd het bouwsel voor het eerst onderzocht en opgegraven door de prominente Israëlische archeoloog Adam Zertal. Hij identificeerde de plaats als Haroshet Hagoyim, die in het boek Rechters als de vesting van de Sisera wordt genoemd

Bij een opgraving in 1997 in de omgeving werd o.a. deze oude penning gewonden. Volgens Bibleinterp.com is de 2 cm gote schijf, waarop het hoofd van een vrouw met grote wielvormige oorbellen is afgebeeld, een decoratieve plaquette op het uiteinde van de lierpin die de as van een Kanaänitische strijdwagen vastzette. Sisera trok met 900 ijzeren strijdwagens ten strijde. (Foto: Moshe Einav/Universiteit van Haifa)

Momenteel dreigen bouwwerkzaamheden om de nabijgelegen Arabische stad El-Ahwat uit te breiden de historische site, die ongeveer 3000 jaar oud is, te verwoesten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.