Israël behoort tot de tien sterkste landen ter wereld

woensdag 4 december 2019 |  Redactie Israel Today
Israël staat op de achtste plaats van de door US News and World Report opgestelde lijst van de sterkste landen ter wereld. Daarmee komt Israël voor landen met natuurlijke hulpbronnen, zoals Saoedi Arabië en Turkije, en rijkere landen zoals Canada en Zwitserland.

US News and World Report stelde samen met de BAV Group en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania een lijst samen van de sterkste en beste landen ter wereld. Deze lijst is gebaseerd op enquêtes in verschillende regio's van de wereld, waarbij de meer dan 20.000 deelnemers werd gevraagd om 80 landen op volgorde te plaatsen wat betreft: militaire alliantie, internationale allianties, politieke invloed, economische invloed en leiderschap.

Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten, het sterkste land ter wereld, gevolgd door Rusland, China en Duitsland.

Wat zijn bevolking van bijna 8,5 miljoen personen betreft, staat Israël op de 101e plaats in de wereld; en wat zijn oppervlakte betreft, komt het pas op de 149e plaats. Maar ondanks zijn geringe grootte staat Israël op de 8e plaats, in termen van de sterkste landen op de wereld. Het staat het veel landen die eigenlijk groter zijn en over meer en betere middelen beschikken.

In de algemene vergelijking als land, rekening houdend met criteria zoals levenskwaliteit en culturele invloed, werd Israël op de 25e plaats van de beste landen ter wereld geplaatst.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.