Israëlische kankerpatiënte siert voorkant modeblad

Friday, November 29, 2019 |  Yossi Aloni
Een krachtig beeld van de Israëlische goodwill trok de aandacht van een wereldwijd merk. Het gaat om de Zichron Menachem Foundation, die kinderen met kanker steunt, o.a. door te zorgen voor pruiken wanneer zij door de behandeling hun haar verliezen.

Afbeelding: Het schenken van haar voor een pruik voor een kankerpatiënt. (Foto: Oren Nahshon/Flash90).

Een van de eerste vragen die kinderen met kanker zich stellen is:'Zal ik mijn haar verliezen?'. De Zichron Menachem Foundation verzamelt haar van donoren over de hele wereld om de noodzakelige pruiken te maken voor kinderen en jongeren, die tijdens de behandeling hun haar kwijt hebben verloren.

Noa Horne werd geselecteerd, een 18-jarig meisje dat vecht tegen de dodelijke ziekte, om hun jaarlijkse campagne 'Braids for Power' (Vlechten voor kracht) te promoten. Een van Noa's foto's was zo ontroerend dat de fotograaf hem naar het modegigant Vogue Magazine stuurde. 'Als ze willen dat ik een kaal hoofd heb, wie ben ik dan om daarover de discussiëren?' zei Noa in een televisie-interview met First Edition. 'Ik was erg blij en opgewonden. De foto's leidden mijn gedachten af van mijn behandelingen en de ziekte,' zei ze.

Het beeld dat zo krachtig was dat Vogue, een van 's werelds meest prestigieuze publicaties, Noa op hun officiële website plaatste.

Zichron Menachem, de stichting die kinderen met kanker steunt, gelooft dat 'geluk geneest, en we vreugde en steun brengen aan kinderen met kanker en hun families in Israël'. Als u betrokken wilt raken, bezoek dan hun website.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.