Moeten christenen een Palestijnse Staat steunen?

Thursday, November 28, 2019 |  Redactie Israel Today
Christenen zijn vandaag de invloed­rijkste en betrouw­baarste aanhangers van de Staat Israël. Premier Benjamin Netanyahu heeft dit bij talloze gelegenheden erkend. Hoe moeten zij omgaan met die netelige kwestie, de oprichting van een Palestijnse Arabische Staat?

De Messiaans-Joodse YouTuber Chananya Naftali probeerde een vraag van een kijker over dat onderwerp effectief te beantwoorden, en gaf zo enig inzicht in hoe de lokale Israëlische gelovigen omgaan met de kwestie van een Palestijnse Staat.

Naftali had geen concreet antwoord voor de kijker, maar noemde wel drie belangrijke punten die momenteel de visie van de meeste lokale gelovigen over het onderwerp weergeven:

1 – De huidige Palestijnse leiding wil geen echte vrede, maar geeft er de voorkeur aan om het conflict te laten voortduren, dus het is voorbarig om over de details van een Palestijnse 'Staat' te spreken;

2 – De gebieden waar de meeste Palestijnen wonen, zijn het oude nationale centrum van het Joodse volk, en dat moet als zodanig worden erkend;

3 – Dat gezegd hebbende, zou het overbrengen van de miljoenen Palestijnse Arabieren naar elders onmenselijk zijn.

Kortom, het is een lastige situatie die een of andere oplossing vereist, maar onder de huidige omstandig­heden is er geen haalbare weg verder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.