Defensie: Maak kennis met Israëls 'Lone Soldiers'

Thursday, November 28, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
In deze video van Friends of the Israel Defense Forces (FIDF) en Nefesh B' Nefesh stellen een aantal 'eenzame soldaten' zich aan ons voor. Ze zijn zonder hun familie naar Israël gekomen om een aantal jaren te dienen in het Israëlische leger.

Meer dan 3.500 eenzame soldaten uit de hele wereld, waaronder meer dan 1.000 uit Noord-Amerika, werken momenteel in de IDF. Ongeveer 1.600 eenzame soldaten uit 70 verschillende landen maakten op 24 januari gebruik van de 'Personal Errands Day' of 'Yom Siddoerim', zeg maar 'Boodschappendag'.

Deze dag, georganiseerd door FIDF in samenwerking met het ministerie van Aliyah en Integratie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Joods Agentschap, het Joods Nationaal Fonds afd. VS en met de hulp van Yachad, bracht alle essentiële burger-instanties bij elkaar, die de Lone Soldiers nodig hebben voor hun verblijf in Israël.

Yom Siddoerim fungeert als een one-stop-shop voor Lone Soldiers om een breed scala van zaken te regelen, zodat ze hun vrije dagen van het leger ontspannen kunnen doorbrengen in plaats van te proberen te navigeren door de vaak uitdagende Israëlische bureaucratie.

Het gaat dan om de registratie van rijexamens, belastingadvies, hulp bij paspoorten en ID-kaarten en zelfs een bijeenkomst over werkgelegenheid, waar eenzame soldaten ook persoonlijk advies konden krijgen over het wennen aan het leven na het leger in Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.