VN stemt in met Israëlische landbouw-resolutie

Wednesday, November 27, 2019 |  Redactie Israel Today
Geavanceerde technologie kan geen kwaad, daar­over is men het wel eens bij de VN, toen Israël een resolutie over landbouw-technologie indiende die brede steun kreeg. Sommige Arabische Staten hadden een ander standpunt - omdat het voorstel van Israël kwam.

Een overweldigende meerderheid van de VN-lidstaten stemde dinsdag voor een door Israël geïnitieerde resolutie, die erop gericht is ontwikkelings­landen betere toegang te geven tot geavanceerde landbouw­techno­logie. De resolutie, getiteld 'Agricultural Technologies for Development', die in overeenstemming is met het beleid van de VN ter bestrijding van armoede en honger in de wereld, werd door 147 landen goedgekeurd. Alleen de landen van de Arabische Liga onthielden zich van stemming. Velen zien dit toch als een vooruitgang, vergeleken met de gebruikelijke gedragsregel, waarbij Arabische landen gewooonlijk tegen Israëlische initiatieven stemmen.

Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, bedankte de landen voor hun steun: 'Israëlische technologieën hebben de Staat tot een wereldmacht helpen maken op het gebied van kennis en innovatie. Zij dragen bij tot de wereldwijde ontwikkeling. De landen die ons niet hebben gesteund, zijn precies de landen die de uitvoering van deze resolutie het meest nodig hebben. Zij hebben ervoor gekozen om trouw te blijven aan hun politieke vooringenomenheid, waardoor zij hun eigen burgers schaden, die juist de technologie en de uitgebreide mogelijkheden nodig hebben, die in de resolutie worden geboden'.

De leidende rol van Israël in de landbouw is onbetwistbaar. De Joodse Staat steunt al lange tijd hulpprojecten in arme Afrikaanse en Aziatische landen en werkt samen met regeringen om technologie van wereldklasse, zoals waterbeheer, daar te brengen waar dat het hardst nodig is, bij de bevolking in het algemeen.

Het decembernummer van het Israel Today Magazine heeft als titel 'Landbouwwonder Israël', en bevat veel artikelen over wat Israël op dit gebied heeft bereikt. Neem snel een abonnement!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.