Holocaust - 'Grootste leugen in moderne geschiedenis'

Tuesday, November 26, 2019 |  Edy Cohen
In oktober werd een conferentie gehouden voor Jordaanse onderzoekers en journalisten onder het motto 'De Holocaust - de grootste leugen in de moderne geschiedenis'. Met personen of landen die zo uitgaan van antisemitisme, is geen verzoening mogelijk.

In veel landen over de hele wereld is het ontkennen van de Holocaust een strafbaar feit, dat kan leiden tot langdurige gevangenisstraffen. In Arabische landen wordt niet alleen geen les gegeven over de Holocaust, maar ontkennen ze openlijk de Holocaust om Israël en het Joodse volk belachelijk te maken.

De organisatoren van de conferentie in Jordanië beweerden dat er tussen de 600.000 en 800.000 slachtoffers werden gedood in de nazi-concentratie­kampen, waarvan slechts de helft Joods was, wat betekende dat er niet meer dan 400.000 Joden werden gedood in de Holocaust. Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) publiceerde bovenstaande video met Engelse ondertiteling, die enkele van de schokkende uitspraken van de conferentie onthult.

De gebruikelijke antisemitische verdraaiing, die werd gebruikt om de verschrikkingen van de Holocaust te rechtvaardigen, werd herhaald op de conferentie, die beweerde dat de Joden het naar zich toe hadden laten komen, omdat zij de Duitse en Westerse samenleving negatief beïnvloedden. Er was zelfs de absurde bewering, dat er geen bewijs is voor de Holocaust - geen botten, gecremeerde lichamen, gaskamers of andere fysieke aanwijzingen dat het ooit gebeurd is, ook al is dit bewijs goed gedocumenteerd en voor iedereen toegankelijk.

Aan het einde van de conferentie zei een van de sprekers: 'De Joden liegen zo veel (over de Holocaust) dat ze hun eigen leugens zijn gaan geloven'. Deze verklaring sluit aan bij de beruchte Joseph Goebbels, de Nazi-minister van propaganda, die zei dat als we een leugen genoeg herhalen, de leugen geworteld zal raken in het bewustzijn van de massa's als de waarheid.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze verachtelijke conferentie niet had kunnen plaatsvinden zonder de goedkeuring van de Jordaanse autoriteiten, die zelf de Holocaust in het openbaar ontkennen. Zij hebben besloten dat het in hun voordeel is om historische en wetenschappelijke gegevens te vervalsen en feiten te negeren, die al decennialang uitgebreid zijn onderzocht.

Dit soort gebeurtenissen moedigt niet aan tot alleen verdere ontkenning van de Holocaust in de Arabische wereld, maar ook tot antisemitisme, dat in de Arabische straten en op veel andere plaatsen in de wereld toeneemt.

Het duidelijke doel van deze conferentie is om Joden te demoniseren en de Staat Israël te delegitimiseren door het minimaliseren van de omvang van de Holocaust, die ten onrechte wordt gezien als de belangrijkste rechtvaardiging voor het bestaan van de Joodse Staat.

Israël verzuimt het fenomeen van ontkenning van de Holocaust in de Arabische wereld aan de kaak te stellen en aan te pakken. Het is tijd om te stoppen met het negeren van de gevaarlijke propaganda, en om niet langer bang te zijn, de confrontatie aan te gaan met degenen die de duivelse vervalsing van de Holocaust promoten. Dialoog of verzoening kan niet worden bereikt met Jordanië, of enig ander land, waarvan het uitgangspunt antisemitisme en holocaust-ontkenning is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.