Toerisme: Magnifieke foto's uit de Negev-woestijn

Tuesday, November 26, 2019 |  Aviel Schneider
Een team van 23 avonturiers is momenteel onderweg in Israëls woestijn. We begonnen onze wandeling in Sde Boker, waar ooit de eerste premier van Israël, David Ben Goerion, woonde en Israëls toekomst in de woestijn voorzag. In december kunt u zelf deze unieke tocht meemaken.

Van daaruit zijn we in oostelijke richting de berg Tzror op en weer omlaag gegaan, waar ons een verrassing te wachten stond. En wat een verrassing! Het normaal gesproken droge waterbassin was deze keer vol met regenwater, want tijdens de Joodse feestdagen verraste de zware regenval het zuiden van Israël.

Nadat we in het verfrissende water waren gedoken en er uitgebreid in hadden gespetterd, gingen we door de smalle Wadi Tzror naar de droge rivierbedding Siq, waar zich ook een bron met dezelfde naam bevindt. De sfeer is geweldig en onze reisgids Jan Shai doet het zoals altijd geweldig. Omdat er een paar weken geleden verschillende wolkbreuken boven de woestijn waren, zijn er talrijke waterbassins gevuld, wat zeer zeldzaam is - een bonus voor alle deelnemers van onze wandeltocht!

Bij onze volgende tocht, 11-18 december, zijn nog maar een paar plaatsen vrij. Vorig jaar hebben we een ongelofelijke tijd gehad om door de Bijbelse woestijn te trekken, net zoals onze voorvaderen dat duizenden jaren geleden deden. De komende woestijntochten zijn voor dit moment onze laatste geplande woestijntochten.

Klik hier voor de uitgebreide informatie, en meld u snel aan!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.