Reactie op product-labeling: zaken met Israël uitbreiden

Sunday, November 24, 2019 |  Yossi Aloni
Als reactie op het Europese besluit, dat Joodse producten geïmporteerd uit Judea en Samaria niet meer het etiket 'made in Israel' mogen dragen, komen op 4 december 650 christelijke zakenlieden in Israël bijeen om mogelijkheden voor zaken met dit land te onderzoeken.

Bijna alle deelnemers aan de conferentie 'Israeli Innovation for Humanity' zijn christelijke vrienden van Israël die zoeken naar zakelijke mogelijkheden en samen­werkings­verbanden met Israëlische bedrijven, inclusief die in de 'gebieden', waar Europa heeft opgeroepen tot een omstreden etikettering die ontkent dat de nederzettingen in Judea en Samaria deel uitmaken van de Joodse Staat.

Het doel van de conferentie is om mensen van over de hele wereld in contact te brengen met Israëlische bedrijven en aandacht te schenken aan de Israëlische economie, technologie, innovatie en starters, met name degenen die de kwaliteit van het leven verbeteren en praktische oplossingen bieden voor hedendaagse vraagstukken op het gebied van gezondheid, landbouw, onderwijs, vervoer en dergelijke.

De conferentie is geïnitieerd door de organisatie Arise, die als doel heeft om pro-Israëlische zakenmensen uit de hele wereld in contact te brengen met ondernemers in Israël. Advocaat Calev Myers, oprichter en president van Arise, is al jaren actief in de voorste gelederen van de strijd tegen de anti Israëlische boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging (BDS). Hij zei dat soortgelijke conferenties in het verleden hebben geleid tot honderden zakelijke samenwerkingen tussen Israëli's en zakenmensen over de hele wereld, wat heeft geleid tot tientallen miljoenen dollars aan zaken.

Myers beklemtoonde dat de juiste zionistische reactie op de strijd met BDS is om de handel van zakenlieden uit de hele wereld met Israël te vergroten. De komende conferentie zal worden bijgewoond door 650 zaken­mensen uit de hele wereld, waaronder 150 leden van de International Christian Chamber of Commerce. De meeste deelnemers zijn christelijke medestanders van Israël, die kleine, middelgrote en grote bedrijven beheren, waarvan sommige het vermogen en de omzet in de miljarden dollars beheren. Zij zien de conferentie als een zakelijke kans voor mogelijke investeringen in Israëlische bedrijven en technologieën.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.