Medisch: Elektrische hoofdband tegen migraine

Sunday, November 24, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Een Israëlische hoofdband die migraine bestrijdt, is recent goedgekeurd door het Europese Comité voor geneesmiddelen en mag het CE-keurmerk dragen. Deze hoofdband, Neurolief, is het eerste apparaat in zijn soort dat als veilig wordt beschouwd voor poliklinisch gebruik.

De hoofdband Relivion, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Neurolief, werkt met neuromodulatie. Dat zijn elektrische prikkels die de hersenfunctie veranderen door gerichte levering van elektrische stroompjes aan zes verschillende zenuwtakken in het centrale zenuwstelsel, die pijn en stemming regelen. Het is een ‘zelflerend’ systeem, waardoor het na verloop van tijd een optimale individuele behandeling geeft aan iedere patiënt.

Relivion is de eerste niet-invasieve meerkanaals neuro­modulatie­technologie, die dit therapeutische effect maximaliseert door de behandeling te personaliseren via nauwkeurige, selectieve activering van de belangrijkste neurale paden. Deze behandeling heeft minder kosten en risico's, en bijwerkingen van medicijnen, dan operatieve behandeling.

Circa 12% van de wereldbevolking lijdt aan migraine, het is daarmee de op twee na meest voorkomende ziekte op aarde. Dankzij Israëlisch vernuft is er nu een effectief middel tegen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.